Videoklippet!

Sent, som allting annat typ xD
Här kommer det iaf..
Red idag, han var väldigt duktig. Blev mkt trav på volt, galopperade inte. Utan typ skrittade och lösgjorde på lång tygel i nästan tjugo minuter, och sen travade, ej konstant i tio. :)
HÄR ÄRE IAF*trumvirvel*

Usel uppdatering!

Den usla uppdateringen har berott(ehm, rättstavat?), aja... Pga av allt julsvullande och firande så har jag dels inte hunnit rida alls förutom idag och idag red jag ut och han var... jättepigg xD I Söndags gjorde jag lite basiska saker eftersom jag filmade lite till bloggen så det kommer alltså film snart! Och igår, tisdag så var en tjej från ridklubben och hälsade på, Hanna heter hon. Hon klippte Harpos man :D så nu är den fin, bild kommer! Och släppte honom så han fick springa lite, och visade henne lite smågrejer ;D Filmer och bilder kommer imon.. eller ja såg att klockan typ var halv 2 på natten nu.. Men det kommer lite senare ikväll iaf!

Så att vi vet!

Jag jobbade igår och ska jobba idag, julafton. Därför kommer Harpo alltså ha en vila, vilket betyder ingen uppdatering ang. ridturer eller annan träning. Men tänkte försöka slänga in nånting ändå, eftersom jag är skitdålig på att uppdatera förutom när jag "måste". Nämnvärt är ju att detta inte är en vanlig blogg, utan egentligen är menat som en loggbok för projektarbetet, och även som en liten extra uppgift.
Men man kan säga att den har utvecklats ju mer läsare jag har fått, har dock inte många så därför är inte motivationen så stor eftersom man nästan aldrig får några kommentarer*lalalala, tigga tigga!*
Så om ni vill ha fler uppdateringar, men lite mer fakta och sådant som jag anser och även saker jag kanske inte riktigt nämner från ridturer osv, även bilder givetvis. Så får ni se till att kommentera och sprida bloggen! Har en tanke på att ha en liten photoshot nu i snön med min gulliga juloutfit, men om det inte finns någon som uppskattar det så känns det som slösad tid...
Iaf GOD JUL ALLIHOPA! :D
Här kommer även lite inspiration till horsemanship träning!

Gårdagen och denna dagen

Igår så skrittade jag först ut en runda med Tesan, inte alls långt och vände. Sen red jag lite i paddocke, galopperade på en utav ängarna som var mer upplyst. Var alltså mörkt ute när jag red :) Gjorde inget speciellt, lite öppna,sluta och sidvärtes. Hm, han skötte sig bra, han var lite stressig i början men det gick över sedan. Provade fårskinnsöverdraget för första gången med, GÖRMYSIGT som man säger i Götet.


Red ut en sväng idag, var supermysigt. För red typ vid klockan 2, och är ju nästan aldrig ljust ute när jag kommer ut till stallet. Men idag så! Red in på någon liten mysig skogsväg/traktorväg, som sedan ledde till en äng. Där tog jag mig en snögalopp, SÅ GRYMT HÄRLIGT ÄR DET! Han var helt galen och frustade och pustade :D Han var förövrigt väldigt mjuk i munnen idag, gör ju oftast lite dressyr när jag rider ut. Typ sidvärtes på vägen, är ganska bra eftersom dom är så ofokuserade oftast när man rider ut. Lär dom och lyssna lite mer :)
Idag har jag faktiskt tagit lite BILDER... Enjoy!
Hahah LÅNG MAN alltså! Tur att Hanna kommer på tisdag HEHE
Gick tydligen mördarkossor där borta. Strax efter bilden är tagen vänder han typ och bara NU GÅR VI HEM IGEN D:
Syns inte så bra på bilden, men utsikten är awesome härifrån!
Promenad sista biten, mysiga sadeln som jag försökte få någon bra bild på
Där ja!
KAN VI GÅ NU?!-.-'

GRYM ÄR HAN!

I början lyssnade han inte överhuvudtaget, utan ignorerade mig helt. Men sen blev han jättepigg och började busa och korta ihop sig jättemycket. Så försökte en galoppfattning i stillastående, för tänkte på stegrandet. Och gick helt sjukt bra! Tror han små stegrade minst 10 gånger. Han börjar fatta det nu, så grymt kul! Travade honom på volt också i den höga snön = Bra träning! Provade och stå helt stilla utan att röra mig alls utan bara stå stilla i mitten, funkade två hela varv! Idag var det verkligen framgång, åh önskar jag hade det på film!
Var ju dock inte såhär högt haha, fast känns som det för idag var det verkligen... Wow asså<3

Helt sjukt hur mkt hästen bär sig på bakbenen här.. Tycker dock inte det ser så horsemanshipigt ut dock. Detta är mer mjukt och mysigt tkr jag ;P
I början ser man när hon stegrar, ungefär så högt gjorde väl Harpo som högst idag. Alltså den allra första stegringen, fast mer i farten alltså. Tjejen heter Norah iaf och är 18 år och bor i göteborg, underbart duktig. Och man kan väl säga att om det inte vore för henne så hade jag inte börjat med NH :)

Uteritt!

Red ut med myshästen idag. Är ju nysnö idag med så var hur mysigt som helst, tog bla en galopp på snöfälten och han bara.. stack typ xD Han är ju inte känd för att var svag direkt... Han var ganska tittig eftersom det var en väg vi inte ridit innan - ja det finns väldigt många ridvägar här! SÅ han var ganska skeptisk till.. allt som inte var täckt med vit fluffig snö.
Spelar dock ingen roll att det är mysigt, det är fortfarande skitkallt och jag längtar tillbaka till sommaren ist!

Igår och idag

Igår så hade jag alla hästar, red ut och pyntade. Var i stallet i fem timmar :D HÖHÖ. Red ut lite i halvmörkret, var ganska mysigt men är ju typ jag som är mer livrädd än honom när det gäller den biten, han är bara överpigg. Pyntade som sagt, tog nått kort sådär med!

Red ju givetvis i den nya sadeln, älskar den <3 :D Dock lite hård, men har läst mkt om den och står på i princip alla sidor att denär det i början men att den blir mjukare sen :)
Idag red jag också ut, klättrade. Blev ganska mycket galopp eftersom han var på det humöret. Är så grymt gött, för märks att hans kondition är ganska bra nu! :) Han blev dock helt livrädd och vägrade gå förbi lite granar som låg staplade på marken bredvid vägen... Fjompnissen. xD
Här kommer bilder på den efterlängtade sadeln!
Här ligger den på utan sadelgjord, därför den är så högt upp. Den är ganska vid nu i början, men är ju läderbom på den så den kommer ju anpassa sig efter min bästa ponny sen :)
"Nej jag tänker inte stå still för att du ska ta kort! :D"

Meningslös rubrik

I förrgår red jag ett litet cavalettipass som fick avslutas med två hinder som var superlåga som fick bli studs. Han var skitpigg hela tiden och det gick i övrigt bra :) Skulle träna lite föööör..
Idag så följde mina kära livskamrat Sofia med ut och hoppade, gick skitbra och båda var hur duktiga som helst! :D Harpo var glad och pigg och tyckte verkligen det var skitkul! Är nog bra att han inte hoppats sen han stod på ridskolan, han verkar ha fått lite gnista tillbaka i det :) Hoppade även upp och hoppade några språng, gick dock inte så bra xD
ÅH, har varit världens superdag idag, fick körkortet och sen åkte jag och hämtade sadeln på posten med. Är nöjd som fasiken! :D Mer bilder imon.
Tills dess, video!

Så himla olika!

I förrgår red jag lite, men det gick uselt. Han var stel och bara ville inte. Så hoppade av och tränade lite frihetsdressyr, och då var han hur fin som helst!
Igår, var han hur fin som helst i dressyren. Öppna,sluta, backa, ja allt! Hoppade sedan av för att stretcha och göra frihetsdressyr, han lyssnade inte ett dugg!
Tvättade även den fina svansen igår :)

FÖRRESTEN

Detta klickades idag hem!
ÄNTLIGEN, är så jäkla spänd :D

Kommer inte på nån vettig rubrik

Höhö, visade i förrgår för mamma våra framsteg. Och igår bara släppte jag honom löst så han fick springa av sig lite.
Ska se hurvida jag orkar utveckla detta i framtiden :P Just nu ska jag till stallet, blåser för mkt för att göra nånting. Hästarna blir ju oerhört trötta av blåst.

Frihetsdressyr

Igår blev det frihetsdressyr, har börjat mycket med det nu när han blir så grymt glad av det. Så fort jag släppte honom i paddocken brallar han iväg. Delade upp paddocken på hälften för att få lite mindre yta och mer voltarbeten att röra oss på. Han blir lätt lite kaxig nu, när han gör lite mer dominanta grejer som t.ex. spansk skritt, vilket kan resultera till att han är respektlös och bara kör på trots att man bett honom sluta. Då måste man verkligen säga till honom, för vill inte att det ska eskalera, speciellt inte om jag ska försöka lära in stegra.
För det gjorde han ytterst lite igår, men inte på samma sätt som förra gången. Utan han var bara så energisk och skulle dra iväg så han reste sig lite när han stod helt stilla.
Gammal bild, ska ta nya!
Väldigt mycket energi hade han i början. Men till slut gick han grymt fint jämte i galopp! Han har svårare att bära sig i vänstervarvet än högervarvaet. Gud vad han krombuktade sig i högervarvet, samlade ihop sig till en liten boll i princip. Väldigt lyckat, ska skära av paddocken till hälften fler gånger.

WOHOOO!

Min uppdatering suger :)
Igår hände dock världens bästa grej.
Lekte och tränade frihetsdressyr i paddocken när det hände. Bytte varv och han var grymt busig och energisk... Han stegrade <3 Ska nu försöka utveckla detta på kommando, och sen jäklar!!!! :D Han var allmänt duktig igår med, men eftersom han stegrade har jag typ glömt alltihop xD
Anledningen till att jag är så glad över det är för att det är nånting jag har trott att han är för gammal för - både i kroppen och i sinnet. Han är helt enkelt bäst.
Jag avråder dock folk från att träna stegring innan allt annat. Man måste verkligen ha 100% tillit och veta vad man håller på med innan man börjar med det, för annars kan det komma vid fel tillfällen.
Nästan men inte riktigt såhär högt var det :)
Idag red jag ut en sväng, helt galet pigg är han x)
Och fin med...

RSS 2.0