Skulle uppdaterat...

Skulle uppdaterat i förrgår, men då funkade att inte överföra den bilden jag tagit på sadlen när vi provade den på Harpo. Så blev så upprörd xD


Hade iaf lite träning för Tesan tillsammans med Jossan och Killen den dagen. I den nya sadlen, och den var helt okej! Satt okej och kändes okej, är ju ganska svårt att hitta en sadel som sitter som gjutet på en häst under tusenlappen. Utan då får man skräddarsy helt enkelt! Och denna kommer användas sparsamt, men den tryckte ingenstans och han visade inga tecken på att den gjorde ont verken under eller efter ridningen när jag tryckte på ryggen.
Helt okej dressyrpass faktiskt! Hade lite bommar också, vågar faktiskt säga att han har börjat länga lite på traven nu. Galoppen är ju lite sisådär, men fick till några få "normal" galoppsprång.

Igår red jag bara ut en runda, blev mycket miljöträning måste jag säga. Eftersom vi mötte på jättefarliga vedträd som skulle hoppa på Harpo och bita honom - trodde han. Och även 3 rådjur, fast dom var inte lika farliga x)
I Övrigt en mycket nöjd ponny för tillfället, fäller mycket päls nu dock så han är lite kinkig med borstandet. Är ju pälssättningstider nu!

Nu blev jag upprörd igen, för det funkar fortfarande inte att lägga in kortet på datorn. Nya skittelefon...

Cha Cha bloggeeein

Klockan är alltså 10.08, det är studiedag. Vilket alltså innebär att jag är uppe frivilligt såhär tidigt(!).
Ska till stallet efter fyra idag, för då slutar Tesan jobba, och hon ska hjälpa mig med sadlarna och så ska vi möjligtvis träna, maaaybe.
Är en sak som jag glömt/inte orkat(i bloggvilan) berätta. Och det är att jag lånat lite böcker från biblioteket. Och är ju sjukt vad många bra böcker dom har! Har ju inte varit nere där på flera år...
Dessa böcker:
Förstå din häst
Har börjat läsa lite ur den, handlar mycket om hästspråk och hur författaren har gjort för att lösa ev. "problemhästar". Tycker dock vid första ögonkastat att den verkar lite för hård och brysk. Är inga bilder, vilket kan bli lite enformigt. Men i övrigt är det nog en läsvärd bok.

Tänk som din häst
Min favvis än så länge, har länge funderat på att köpa hem denna. Så gissa om jag blev glad när jag hittade den! Handlar mycket om det som den heter, hur hästar tänker i vissa lägen, som vi människor ofta missuppfattar och därför blir det så fel. Handlar också lite om hästens anatomi, och är endel övningar i den som är förklarade i bildform t.om. I övrigt en väldigt lättläst bok, med många bilder och lätt svenska. Har dock inte läst hela än.

Hästens själ
Denna bok är skriven av den kända hästfilosofen Klaus ferdinand hempfling.
En bok som handlar om 26 olika typer av hästpersonligheter. Jag har endast läst Harpos, för visste redan från början vilken typ av personlighet han var, med hjälp av denna videon:

Det finns flera videosar efter 1an, så kolla på youtube istället!

Konsten att tala med hästar
En ganska flummig bok, och det var det som fick mig att låna den. Handlar om telepati och hur man kan prata med hästen genom bilder. Har än så länge bara bläddrat igenom den så kan inte uttala mig så mycket om den. Men lite flummig är den, men ändå roligt att läsa!

Köpte även flera böcker, men som jag inte läste. Och har lånat dessa i över 2 månader, så lämnade tillbaka dom andra xD Hade knappt kollat i dom andra böckerna.

Sadlarna!

Tjoho, köpte båda sadlarna på öppet köp. Kommer alltså troligtvis behålla en och ge tillbaka den andra. Eller inte behålla någon. Beror ju på om dom passar :) Zaldi sadlen ser dock hur skön ut som helst, så hoppas VERKLIGEN att den passar!

De senaste två dagarna

Lördag: Red barbacka i paddocken, han skötte sig bra. Men var väldigt okoncentrerad. Var ungefär igår jag märkte hur JÄTTE AWESOME han är på framdelsvändningar! Kul :) Tog även av tränset och lekte lite med honom löst. Han var dock lite seg och trött, men gjorde bara lite basiska saker ändå :) Blev inget långt ridpass, och ingen galopp. Lite trav. Tränade mest sidförande och ställning/neråtsökning.

Söndag: Red ut med Mikael, fick upp honom på Killen! Trodde jag aldrig jag skulle få :P Han vr faktiskt väldigt duktig min lille fis. Harpo var ganska överladdad på tillbakavägen hem, eftersom vi bara travade lite och inte galopperade nånting.

Och imon ska jag kanske åka och kolla på en/två sadel/lar! Behöver en bomsadel att komplettera med min bomlösa, ifall man ska klättra eller t.o.m hoppa någon gång. Man får ju inte göra det i en bomlös eftersom det blir ett ganska stort tryck precis under stigbygelfästena när man hoppar. Finns ju ingen bom som jämnar ut trycket.
Denna, en Zaldi 17,5. Ser onekligen bekväm ut!
Och denna, ingen aning om märke eller så. Är ju mest inne på den andra. Men det är en syntetssadel iaf ;)

The past two days

Tjoho "alla" läsare xD
Uppdateringen är sen, som vanligt med andra ord. Men här kommer en liten update iaf!

Måndag: Slutade hästarnas dygnet runt bete. DOm går dock fortfarande i sommarhagen, men står inne på nätterna. Vilket betyder mockning och nu eftersom det inte är så mycket protein och näring i gräset - stödfodring!

Tisdag: Mockning, givetvis. Städade även boxen, med skurhink och allt. Så nu är den fräsch! Hade även kvällen, tanken var att jag skulle rida. Men Han var så grymt trött när jag tog in honom, blåste ju verkligen jättemycket den dagen!
Bild från i fredags

Onsdag: Både Tesan och hennes syster, Jossan. Var i stallet när jag kom, är alltid trevligt med sällskap! Och efter den dagliga stallskötslen så bestämde vi oss för att ha ett litet dressyrpass i paddocken. Där Tesan var tränare för mig och Jossan... Det gick helt okej faktiskt, han börjar frivilligt söka sig neråt. Främst i trav faktiskt! Fick även till några "riktiga" galoppsprång idag. Ni som har sett Harpo galoppera, vet vad jag menar ;D Måste vara ryggmusklern han har byggt under sommaren. Vi har bestämt att vi ska försöka ha en dag i veckan där Tesan tränar mig och Jossan, blir ju att man blir väldigt bekväm med sin ridning och hittar sin egen bekväma stil när man rider själv.
Mysboxen

Idag har jag jobbat direkt efter skolan, ska även göra det imorgon. Så har bett Jossan och Tesan ta hand om honom :)

Herregud

Här lovordar jag om uppdatering. Så blir det bara sämre xD URSÄKTA.
I fredags red jag ut, han var liksom lite lagom pigg. Inte så nervig som han brukar vara när man rider själv annars.
Övar även mycket sänkning även ute, ställa lite osv. Tycker man ska om man vill, likagärna kunna ha ett dressyrpass ute. Även fast det ofta är så att hästarna tycker att det finns mycker kul att kolla på. Sen är ju inte jag den som är den, utan självklart lullar vi bara vissa stunder ;) Men måste tänker lite mer muskelbyggande, eftersom det snart är försent att bygga muskler på honom.

Körkort?

Är så där smått upprörd för tillfället. Det må vara hur fint som helst i Hylletofta, och han trivs verkligen jättebra. Men en sak är gaanska jobbig.. Skjuts. SKJUTS SKJUTS hela tiden. Och verken idag eller igår hade jag det eftersom Mikael jobbar kväll och Mamma har jobbat. Blev så upprörd att jag därför skrev in mig i körskolan precis just nyss ;D
Då kan jag vara hos dig när jag vill :D

Dagens ridtur!

Sket i att det regnt hela dagen, var bara tvungen att åka ut idag. Har inte varit där sen i fredags! Först tänkte jag bara mysa lite och möjligtvis klippa till manen lite bättre som jag klippte förra veckan. Men blev sen så sjukt sugen, och sen duggade det när jag började rida.
Red barbacka, och måste säga att min häst är helt underbr att sitta på nu! För bara 2-3 månader sedan var det som att sitta på Grindevit(No offence Elin ;)), nu är han snart lika skön att sitta på som Fritte!
Andledningen till detta är inte för att jag tränat honom, ohnej. Utan dessa underbara backiga hagar som gör att han måste använda ryggen och se efter fötterna. Han har alltså fått muskler och blivit mindre klumpig, utan att jag i princip gjort någonting ;) Innan har han ju bara gått i plan hage, och mestadels på nybörjarlektioner. Det bygger man inga ryggmuskler på! Kan vara sadlen lite med, den trycker ju inte på musklerna. Så musklerna kan utvecklas eftersom det inte ligger någonting och trycker på dom.
Inte världens bästa jämförningsbild iom att det är lite andra vinklar. Men det syns iaf i verklighenten!

Iaf, övade mycket sänkning idag, och återigen är han bäst i världen. Skrittade mest, och gjorde många volter och serpentiner. Gjorde även endel sidförande, som öppna och skänkelvikning. Allt för att mjuka upp varenda muskel i kroppen. Måste också berömma han, eftersom han blivit väldigt lyhörd jämfört med innan, speciellt när det gäller munnen. Behöver inte ta i den knappt, och det är ju de jag strävar efter!
ÄLSKAR MIN PONNY!<3
Sedan kommer jag återigen till en fråga som jag ställt mig i mååånga år..
Hur kommer det sig, att när man sitter på hästryggen. Lämnar man alla problem och onödiga tankar kvar på marken?


Men GAAH

Har taggat jättemycket på att rida löst/repgrimma i paddocken idag. VARFÖR HÅLLER INTE VÄDRET MED MIG FÖR?
Fortsättning följer...

Nu kör vi igång igen!

Efter en relativt lång vila för snuttegull, så kör vi igång igen :)
Jossan red ut på honom i förrförrgår och jag igår. Man märker att han har samlat lite ny energi till hösten nu. En mycket lyckad vila må jag då säga, han behövde den!
Kommer alltså troligtvis börja uppdatera lite mer allt eftersom.

RSS 2.0