Bästa vännen

Hästen som bloggen till säkert 90% kommer handla om, är en häst som förändrat mitt liv på många sätt. Och som alltid funnits där för likaväl som andra. Hästen jag pratar om heter Harpo, en korsning mellan haflinger/fjording, född 1989, varit ridskolehäst sedan 1993. Med en mankhöjd på 147,5.
Om man ska prata om olika "Horsenalitys" så uppfattas Harpo nog oftast som en "Left Brain INTROVERT" nu på lite äldre dar, men faktum är att jag är till 95% säker på att han är Extrovert, eller iaf varit. Då det kommer fram emellanåt :)
Harpo var den hästen som jag lärde mig rida på, och lärde besegra min hästrädsla. Vilket jag tror att han har gjort för många många många andra också. När jag var 12-13 år, så fick jag en julklapp av min mamma som jag hade tjatat på i flera månader. Nämligen ett litet kuvert där det stod "Jag har bestämt mig, du får bli skötare". Det är den vackraste present jag någonsin har fått i hela mitt liv" :')
Efter det började vi finna varandra, det tog väldigt länge innan man kom honom innanför, då han är väldigt sluten av sig. Man kan ofta tro att han är ett lat matvrak, men det stämmer inte alls. Han är väldigt intelligent, och mat.. ja det är väl kanske hans stora hobby ^^ Men han har väldigt mycket energi i sin gamla kropp som bara sprudlar ut ibland, vilket är UNDERBART att se! Och ni som haft en häst som ni varit väldigt nära inpå, ni vet detta - dom har humor!
Jag var skötare på honom i ca 4 år, tills jag växte ut honom och en annan tjej fick ta över. Men kärlek rostar icke, nejdå. Även fast jag inte rider honom knappt alls, så har vi utvecklat ett slags speciellt band, under de faktiskt väldigt få gånger, jag tränat från marken med honom. Började mest som en kul grej som utvecklades och som jag märkte att han gillade. Och nu är jag spänd på att se hur detta kommer utvecklas när jag kommer ha honom i 9 veckor!

Projektarbete/blogg

Tjofräs, denna blogg är tänkt från början att bli som en slags träningsdagbok kan man säga. Har en underbar liten individ till låns i drygt ett par månader, och tanken är att jag ska ha Natural horsemanship som projektarbete när jag slutar gymnsiet. Därför tänkte jag passa på och skrivva logg nu när jag väl har denna underbara häst.
Så här kan du följa min utveckling och kanske ev. tankar och filosofier :)

RSS 2.0