Igår

Red ut en liten sväääng med Fia igår.. Eller i förrgår blir det när man bloggar så sent som jag. Och idag, alltså igår så fick han vila pga stressig dag för min del.
Sjukt att en runda på 48 minuter känns som en riktig snabbrunda med tanke på att det skulle vara typ längsta rundan, Solhem, när man red på ridskolan. Kärlek till långa ridvägar<3 Fast ett ridhus skulle inte sitta fel alltså...
Fick hem min efterlängtade kärra idag! Så jag lovordar er bilder på den vackra skapelsen inom kort :)

What we are today comes from our thoughts of yesterday,
and our present thoughts build our life of tomorrow:
Our life is the creation of our mind.



Vilaaa

Ledig tid för mig och vila för Pompo idag. Ledig tid innebär alltså att ta igen cirka tvåsiffrigt antal prov/inlämningar. Framförallt projektarbetet.
ÄLSKAR LEDIG TID!<3
Kroppsspråk or what?

“Sometimes people are beautiful.
Not in looks.
Not in what they say.
Just in what they are.”


Bilder från en lång tur!

Red idag till Slättsjön med Fia. Är närmaste sjön, så vi red dit för att se hur vore förutsättningar är för att bada i sommar. + Att typ hälften av vägen är asfalt= skritt. Så tog sin lilla tid, närmare bestämt 2,5 timmar. Hästarna tyckte det var väldigt spännande iaf!
Lägger in en liten kartbild från eniros vägbesrkivning. Har kvar vägen från sävsjö till vrigstad för att ni ska kunna ha nånting och jämföra med, så man ser att det var en bra bit ;) 
Är 8,2 km dit. Alltså 16,4 km sammanlagt. Min häst har superkondis!
Här är iaf lite bilder!
Lerigt sött ponnyansikte
FÖRE:
EFTER:
Fint att borsta ute såhär på vårkvista!
Darth Vader aka dammallergikern Fia:
Och från ridturen:

Harpo: omg vilken konstig mojjäng, måste stanna och kolla... O.O
NEEEJ nu kom jag efter, LÖÖÖP!


Livet består inte av att ha bra kort på hand utan av att spela dem man har väl.

Såhärja!

Woho, två dagars uppdatering. Haha är ju skandal.
Onsdags iaf!
Började med lite grunder, alltså stanna - skritta - trava. Och han verkar väldigt lugn, nästan lite seg och lite med attityden "skiter väl jag i". Så knäppte grimskaftet för att få en tydligare kontakt, och började med lite volter främst i vänstervarv för att han tycker det varvet är lite lättare. Och jag ville ju inte att han skulle få mer "jag skiter i detta" attityd. Gjorde där i mellan lite försök till spansk trav, som inte funkade alls utan han blev mer irriterad på att han inte förstod. Gjorde lite spansk skritt och några stegringen, för att mest få upp intresset och koncentrationen.

Väl på volten började han öka farten, mer och mer. Och slutade lyssna på både halvhalter och halter, och tillslut drog han bara. Vilket han har en tendens till att göra när nånting inte passar honom. Så fångade in honom och startade samma sak igen, men satte lite mer press på honom eftersom han vet att han inte bara kan dra när han vill och hur som helst. Vilket resulterade i han han drog igen. Och bara drog runt och runt i paddocken, mycket energi i kroppen tror jag eftersom han inte blev riden så mycket förra veckan. Ungefär efter en kvart genom lite taktiskt tänkande så lyckades jag fånga in honom. Och försökte endast lugna honom och skritta av honom eftersom han var jätte mycket uppe i varv, och gjorde några halter från skritt för att få honom att lyssna igen. Och när jag går in med honom nu dom sista gångerna så brukar jag alltid runda den nya transporten, för att försöka vänja honom vid den eftersom jag snart ska börja transportträna honom. Det gick absolut inte för sig, och han drog åter igen iväg, inte så långt denna gången som tur var. Men lyckades iaf få honom att stå still jämte transporten i ungf 10 sekunder, sen nöjde jag mig med det. 
Det jag har kärt mig är att jag framöver, speciellt nu under pälsfällar perioden. Ska träna med träns, eftersom det absolut INTE är bra att han lyckas dra, för då lär han sig det. Och jag har inget att sätta emot mot honom när han är i grimma.
Får tänka på att för att det ska kunna gå bra, så måste det gå dåligt ibland!

Alla djur, utom människan, vet mycket väl att livets huvudsakliga mening är att njuta av det.

Ehm, en liten update...

vore på sin plats!
Har inte haft min dator, it says it all. Typ.
Iaf, ska skriva en liten mer utvecklad historia om passet i onsdags, alltså den sk "frihetsdressyren". 
Tisdag blev det ett kort pass i paddocken, kort trav mestadels.
På onsdag blev det lite kommunikation, frihetsdressyr. Utvecklar mer senare.
På torsdag blev det en mysig uteritt,
och likaså i fredags.
Och idag får han vila och imon blir det troligtvis uteritt.
Kortfattat så att säga, men kommer mer om onsdagens pass senare ikväll eller imon. Kan säga att det var helt galet iaf. Pigga konstiga ponny.
Sedan red jag givetvis förra helgen, men är så fullt i hjärnan så jag inte minns. Är ganska säker på att jag red ut i söndags iaf. Höhö.

Ute och vandrade

Red ut igår, och Harpo var väl helt... Sjuk i hästhjärnan(sagt med kärlek)
Han gnäggade nog 50% av tiden vi var ute, och vi träffade på två hästar som han inte brydde sig ett skit om. Tvärtom så trodde han att en av dom jagade honom och tyckte därför att det var lika bra att försöka springa därifrån... Gah.

I always knew looking back on the tears would make me laugh, but I never knew looking back on the laughs would make me cry.



En svängidäng

Var ute idag, han fick vila för vill verkligen vara säker på att han mår bra. Vill inte överanstränga han nånting. Allt för min ponnys bästa! Köpte B-vitaminer förra veckan som kommer hjälpa honom lite med denna äckliga fällperiod. Funderar även på att göra nånting vetigt med all päls, typ en kudde. Eller skulle nog räcka till ett täcke.

When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile.



Minns inte

Minns knappt vad jag har gjort förra veckan, vet att jag red ut en dag, dressyrpass en dag och sen så... Eh ja.
Tog på lokselen igår, och gick bra det första halvtimmen. Han skötte sig exemplariskt, tills han snurrade tömmarna runt halsen och drog.. Yes liksom.
Och idag skulle jag rida ut, men den här fällperioden påverkar verkligen honom extremt mycket. Var samma sak förra året när han satte pälsen, så idag hade han diarré och andades häftigt bara jag tog honom från hagen. Är ju varmt idag och trots den mängden päls han redan har fällt så har han mycket kvar!
Har lite nya bilder iaf, eller nya och nya. Några veckor gamla.

Jag ser dig när jag blundar
Jag ser dig när jag ser
Jag ser dig när jag sover
men jag ser dig aldrig mer



Trots allt

Så uppdaterar jag, min morfar gick bort i fredags och... Ja det är för jävligt rent utsagt. Har bott hos min mormor och morfar i säkert en tredjedel av mitt liv. Och han var som en pappa för mig.
Så stallet varjag alltså inte i i fredags, mockade bara igår och Mikael var med. Och idag var jag där lite längre och rensade huvudet. Stallet is the place to be då! Klippte manen med dom nya saxarna Fia köpt åt mig i Ullared. Och sen red jag i paddocken, blev tre cavelletti bommar på en volt och sen en bom som var upphöjd på en sida och låg ner på andra på ena långsidan.
Ska försöka komma igång igen, försöka tänka på annat osv.
Moster och Madde för ett bra tag sen haha, så fina :)

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
och något alldeles oväntat sker
Världen förändrar sig varje dag
men ibland blir den aldrig detsamma mer



Senaste veckan

Hela mitt liv är upp och ner just nu, därför så är uppdateringen i princip obefintlig.
Han har ridits i paddocken i början av veckan, sen red jag ut i onsdags och idag hoppasde jag. Han mår prima!

Det spelar ingen roll hur mycket tid du tillbringar med en människa,
för när det människan sen är borta verkar det alltid som om tiden inte var tillräcklig.

RSS 2.0