No haters plz

Är medveten om min underbara uppdatering och jag kan säga att den kommer bli bättre, eftersom det inte kan bli värre. Men är pga tidsbrist och andra personliga anledningar.
Men sitter på min gula springar nu :D Var 3 gången idag. Red med Fia i torsdags, red i paddocken igår och idag red Jag, Fia och Josse(Wilda) ut. Idag beskyddade Harpo sin brud från Killen genom att typ försöka attackera honom när vi var ute... Värsta hingstarna ju xD
Nej men, mer uppdatering kommer folket! Nästa vecka är det hopptävling i Särk, och då hoppas jag att jag kan fota så då blir det bildbomb! :)
Gammal bild!

Uppdatering, finally!

Får fortfarande inte rida min riddarhäst på ytterligare en vecka, men får iaf vara i stallet ;D(eller, jag får inte rida med hjälm... Och sånt pysslar man ju inte med direkt) Så igår tänkte jag kolla mest lite hur det fungerar rent kommunikationsmässigt nu när det var ett tag sen, och även hur mkt energi han hade.

Tog lite inspiration ifrån clinicen(som jag var på i lördags som jag ev. kommer att sammanfatta om så önskas! Men då får ni skriva det annars känns det onödigt)och övade mycket på nedåtsökning, eller tryck ska man väl egentligen säga. Gick jättebra i början, han var grymt lugn och nästan lite trött/lat. Skenet kan bedra för en halvtimme senare när jag gjorde lite löst och sen skulle trava av honom med kapson och longerlina. Bara stack han helt okontrollerat runt, runt, runt och runt på volten. Så märks att han inte gjort så mycket på en veckas tid(förutom att mina fina Fia ridit honom men blir ju inte tillräckligt för honom tydligenxD), och han verkade ganska nöjd efter lite stegringar, så han fick visa upp sig lite och ta ut lite energi. Men pigg, ja det är han verkligen. Och han var även väldigt känslig även fast han vid vissa tillfällen bara stängde av fullständigt.

Och idag red min Fia lilla plutten :D Taaack bby


Att inse att man är okunnig är ett bra steg mot kunskap



ÄNTLIGEEEN!!

Får ju egentligen inte åka till stallet förrens på måndag tidigast, enligt läkaren.
MEN det skiter jag i :D Har saknat min lilla puffelpuff hela veckan och idag, såfort mamma kommit hem med bilen. Så ska jag uuut diiit :D
Lycka är du

Om du tänker för länge på nästa steg,
kommer du att tillbringa ditt liv stående på ett ben.


Det värsta

Det värsta är ju att veta att man inte får åka dit, till sin underbara kärlek. Har ju varit två dagar utan honom innan, men nu vet man att man inte kommer få träffa honom på många dagar. Det lindrar ju inte den fysiska smärtan direkt.

Målet är ingenting. Vägen är allt.


Hemska dagar väntar

Kan iaf börja med nått positivt, red ut igår med Fia. Är alltid lika mysigt och roligt :)
Till det negativa som jag inte nämnt på bloggen än så opererade jag öronen idag. Det är ett helvete, trodde inte att det skulle göra såhär ont. Plus att jag pga infektionsrisken inte får vistas i stallet på minst en vecka... MINST?!
Glöm det Doctors!
Så bästa Fia har tagit Harpo idag, och förhoppningsvis imon också och någon mer dag hoppas jag. För annars får han vila. Och det behöver inte han nu kan jag säga.
Aja, hoppas ni har det bättre än mig iaf!
<3
Försöker trösta mina onda öron med dessa citat:

Smärta är svaghet som lämnar kroppen.


Smärta är aldrig permanent.


Var tålmodig och stark; en dag kommer denna pina vara nyttig för dig.




Dagarna som gått!

Har haft fullt upp med prov och inlämningar, men här får ni en liten update!
Han har somsagt vilat pga kylan, men jag red lite barbacka i paddocken i förrgår i drygt en haltvtimme. Skrittade fram på en liten skogsslinga och mötte två älgar, INTE kul xD
Igår så var det lite bråttom, men som tur var så va lilla Fia med. Och red en liten kortis på Harpo i paddocken, han var väldigt pigg både i förrgår och igår. Lilla ponnyn ^^
Foto: Sofia Lövgren
Idag så var vi och lämnade en hittekatt i Nässjö som kom till oss i somras, och dom har inte haft plats förrens nu. Så vi har haft den ganska länge så man har ju fäst sig vid den, och vi har redan en och dom går inte riktigt ihop + att mamma inte vill ha flera katter. Så var ganska sorgligt faktiskt, man kommer sakna den lilla plutten<3
Samtidigt när vi var i nässjö så köpte jag ett schabrak som jag har lagt ögonen på. Så grymt fint är det! Bild kommer senare :)
Idag så har Josse Harpo, så blir vila för hans del :)
Snurre<3 Saknar den lille plutten

Om problemet är sådant att det går att göra någonting
åt det finns det ingen anledning att oroa sig för det.
Om det å andra sidan inte finns någon utväg, någon
lösning, är det också meningslöst att oroa sig
eftersom man ändå inte kan göra något åt det.


Igår!

Släppte jag honom i paddocken. Först löst och sen i grimma. Och gissa om han var pigg, när jag övade stegringar så blev det nästan så han studsade fram av all energi. Och den spanska skritten var i midjehöjd med mig. Men gick bra trots överskottsenergi, men pga energin så tror jag inte vi fick ut så jättemycket mer än just energi. För det är lätt att för mig bli väldigt glad när han är pigg, vilket leder till okoncentration.

Och för han som då är väldigt pigg blir mer ignorant och vill hellre göra de övningar som t.ex. spansk skritt och stegra(och bara allmänt springa omkring) för att göra av sig med energin. Men gick annars bra och har börjat lite smått med att träna stegra utan grimskaft eftersom han börjar förstå mitt kommando, innan backade han mer i början och då var grimmskaftet en bra förhållning. :)


Du kan inte lära någon dansa med spö och sporrar



MER kyla!

Pga av kylan så har ridning/träning legat på isen ett tag(haha, vitsig jag är!), och därmed även bloggandet eftersom det är där inspirationen kommer ifrån.
Men IDAG, damdam. Så gjorde jag lite markträning, och med tanke på 3 dagars "vila" så var han en aning pigg. Uppdatering senare!

Twenty years from now you will be more disappointed by the things
you didn't do than by the ones you did.
So throw off the bowlines,
Sail away from the safe harbor.
Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.



KYYLA

Pga den mysiga kylan så har jag inte ridit. Är verken bra för hästen att anstränga sig i sån här kyla eller kul att frysa fötterna av sig. Men Imon blir det lite skritt förhoppningsvis! :)

Förändra det här, och förändra det där.
Men viktigast av allt är att du måste va den du är.



Lite ändringar

Har gjort lite småändringar från och med idag.
Första är den lilla mysiga... ehm denna "jag" text som kommer att avsluta varje inlägg
Och det andra är citat eller en avslutande liten vis text som också oftast kommer att finnas innan denna:
Så blir såhär nånting:

"The brick walls are not there to keep us out.
The brick walls are there to give us a chance to show how badly we want something.
Because the brick walls are there to stop the people who don’t want it badly enough."



Från ledsen till glad - På ett stallbesök!

Igår släppte jag honom lite i paddocken, och vi gjorde mestadels lite trickträning och ledövningar. Blev ett ganska kort pass på 30 minuter eftersom jag dels skulle iväg och sen var jag inte på humör alls för att göra nånting. Det roliga är att Harpo var helt exemplarisk och lyssnade till 90% av tiden(det ÄR mycket!) och jag åkte från iaf stallet med ett leende på läpparna. Vilket jag inte hade gjort om jag låtit honom vila.
Fina underbara häst, du är min bästa vän och min kärlek. Du är en del av mig.



There's always a little truth behind every "just kidding"

a little knowledge behind every "I don't know",
a little emotion behind every "I don't care",
and a little pain behind every "it's okay"


Yesbox

Gårdagen var... jobbig. Men vi klarade oss utan några större skador, han syns det ingenting på och jag har bara lite ont i höft och axel.
Idag blev det en liten barbackatur eftersom jag ville känna hans rörelser så mycket som möjligt för att känna att det verkligen inte var nått, eftersom jag inte såg nånting. Men är ju mer påfrestande när man rider. Och var inga problem alls, han visade ingenting och var pigg och glad. Skönt.
När jag dela på han och hans brud igår så drog han, Harpo style. Tror han menar att vi borde träna lite mer mark,
och det blir det imon! Ska försöka fixa en liten film också.
Gn'

blä

Orkar inte skriva idag, är så j*vla sur på mig själv och allt vad det innebär. Kan informera om att vi gick omkull idag, han snubblade när vi galopperade på en äng. Så han ramlade med bogen på min höft... Vi mår bra, iaf vad jag vet.
BRA att du tänker Sandra

Utan dig är jag ingen<3

MER FILM

Köpte en ny mobil idag, med HD(HÖR OCH HÄPNA!!) kamera. Så ni får mer film framöver ;D Vill höra ett högt jubel från er sida, annars blir det inget. HA!
Red ut igår mot Töfta byyya, glada hästar. Han tyvär inte rida eller fixa nått idag eftersom mamma skulle ha bilen :/ SADLY TRUE!
Har ni kollat på Sherdil än förresten?;D

RSS 2.0