ÅÅH MÅNADENS KLIPP

Hittade en underbar liten video! Någon som har sett Sherdil, om inte KOLLA PÅ DEN. Var helt fixerad vid den filmen när jag var liten :D<3 Och kollade precis på den, förutom smådetaljer som man nu lägger märke till, att hon rider kasst osv. Så är det fortfarande min favvis film, love it!

Tyvärr är filmen subtitlad och dålig kvalité, men den är helsvensk och UNDERBAR.
Här är samma häst, Sherdil. Vars riktiga namn är Expert Ox och han är född 1989(som Harpo ;D) och är 151 i mkh. Filmen är från 1999, han var alltså 10 år när filmen spelades in :)
Här är han 20 år. Hittar ingen info om hurvida han fortfarande lever idag eller inte :/

PICTURE... BOMB! Del 2

Killen vaktar Icia ;D
Icia tycker inte om att få konkurrans verkar det som
Harpo blev kär vid första ögon... eh, luktkastet.
Blev inga fler bilder när vi släpper ut alla eftersom jag var i hagen och tog ut Harpo då :)
Idag blev det en uteritt med nya pållen och Killen, Wilda var jättelugn och fin. Alltså ingen tårta nästa vecka, attans!

PICTURE... BOMB! Del 1

Här kommer bilder från utsläppet. Dom var väldigt lugna, till min kameras besvikelse. Men är skönt att dom var det, speciellt nu när alla är broddade. Det blirm nog ingen trevlig skada av en broddspark!
Först lät vi dom nosa på varandra genom att ställa dom jämte varandra, och sen släppte vi ut Wilda och Killen själva tillsammans. Och efter ett tag Harpo och Icia.
//Ignore typ
TJENA BRUUDEN ;)
Okej, blev inte så mycket. Men måste iväg till stallet nu så hinner inte. Blir mer ikväll! Välkommen åter ;D

Usel uppdatering!

Ber om ursäkt för den!
Blev en grymt mysig långritt igår, vi red nog i 2 timmar. Och var i stallet mellan 5-6 timmar xD
Och Idag kom det en ny pålle till stallet, Wilda!
Kommer en bildbomb från utsläppet lite senare, kanske imon om det vill sig illa ;P
Teeeeease

Morgondagen!

Imon ska jag och världens bästa Fia ut på en långritt! Så Harpan fick samla krafter till morgondagen. Blir en sådan där mysig långritt som innehåller Oboy, bullar och KAFFE! Det är fritt och helt okej att känna avundsjuka. Kommer dock frysa tårna och fingrarna av mig, eftersom det av någon konstig anledning är det enda stället man fryser på.
Puss på er alla söta bloggläsare, love ya all!(Försök till att låta som en sån där proffsig modebloggare)

Få pengar för reklam-schabrak

Jag själv går inte riktigt igång på dessa märkes-schabrak på samma vis som de flesta andra verkar göra.
Jag kan tycka att dom är fina, men den enda jag ser är reklam, reklam och ännu mer reklam.
Två schabrak, samtliga från Hööks. Märket Gold medal.
Jag kan inte se det på något annat vis än att man skulle vara en levande reklamskylt när man rider runt med dom. Typ som när man var liten och JL-tröjor var himla populärt.
Som Helena Lundbäck eller någon annan elitdressyr ryttare, som faktiskt får betalt för att bära t.ex. Kraffts schabrak för att göra reklam. Jag kan inte se det på något annat sätt än att det är rimligt.
Malin Baryard
Jag inför här och med att alla ska få betalt för reklam-schabrak! :D
Och säger även att DETTA mina kära vänner, är true ögongodis och kärlek. Och dyrt som fan är det med.
Domma två tycker jag är lite lagom. Sen efter det kan det gå till överdrift.
Typ som domma...
(HATAR fransar, toffsar och moffsar)
BLÄ

Nghe

Igår blev det en barbackarunda ute.
Idag blev det lite markträning.
Började med att ha honom i grimskaft, sen fritt och i slutet grimskaft. Blir ju mer fokus med grimskaft, men jag tycker man får en ärligare kontakt med hästen utan. Blev lite voltarbete, kan juinte göra allt för mycket nu när underlaget är så hårt. Han är väldigt överambitös med stegringarna nu när han lärt sig det, så blir lite i tid och otid. Måste försöka träna mer på att han inte ska göra det när jag inte ber honom. Sen är det ju även lätt att han gör det när jag tränar spansk skritt, vilket jag även gjorde idag och som han svarande väldigt fint på. Gjorde även många halter och backningar, mest när han tappar fokus och även för att han ska få in det att han inte får gå före mig.
Var ett bra men ganska kort pass idag :)

Klipp!

Jag har tidigare nämnt att i Natural horsemanship finns det två stora förebilder. Och därför två olika "riktningar" som dessa har skapat.
Den ena är Klaus Ferdinand Hempfling och den andre är Pat Parelli


Mysdag!

Var dags att smörja grejerna idag, så blev jag och kompanjonen som höll oss ända till klockan kvart över nio i stallet. Ingen ridning idag alltså.
Tror att jag som senast varit ute till klockan 11.
Var är det senaste du varit ute i stallet?







Kroppsspråk och andra signaler

När jag visar Harpo vad jag vill så börjar jag med kroppsspråket. Som t.ex. när han försöker ge sig ut ur boxen när dörren är öppen, då går jag mot honom och försöker trycka någon slags osynlig energi mot hans bog. Väldigt svårt att förklara, men kolla på hästar i hagen så förstår ni.
Lyssnar han inte eskalerar jag det, ofta använder jag rösten och säger "Baaacka!" ofta kanske tre gånger innan det når fysisk beröring - tryck mot bogen. Brukar dock räcka med steg ett så att säga - osynlig energi.
(Om det finns önskemål kan jag skriva hur och på vilket sätt man placerar den osynliga energin för att få hästen att förstå vad man vill)

Grejen är den att alla hästar är extremt uppmärksamma på kroppsspråket, dom väljer att ignorera det av den enkla anledningen att hästar oftast inte respekterar oss på det sättet som dom gör med varandra. Dom ser oss inte på samma sätt, och lyssnar därför inte på samma sätt som dom gör med sina hagkompisar.
Vad gör då hästar?
Tänkte skriva ranglistan i våran hage för att förklara det lättare:
1. Killen
2. Harpo
3. Icia
Killen vill att Harpo ska flytta på sig, och Harpo gör inte det. Vad gör Killen för att få Harpo att flytta på sig?
Jo, han höjer det. Han brukar oftast bita lite lätt i någon del av kroppen för att Harpo ska reagera.
Oftast går det ju inte så långt att han behöver det eftersom Harpo vet så väl att han ska lyda honom. Så det brukar räcka med att Killen går mot Harpo med bakåtstrukna öron för att Harpo fattar att, aha nu ska jag flytta på mig!
Andra signaler hästar använder är även ljudsignaler, dock inte i den omsättningen som vi använder den på hästar
Hästar förstår inte vad du säger till den, den lyssnar på tonläget du har i rösten när du säger det för att lista ut vad det är du vill.
Säg detta högt för dig själv eller inombords i ett läge när det rör hästar:
"Braa, duktig!" - Lite högre tonläge
"Luuugn pojken, luugn" - Ett jämnare mörkare tonläge
"Nej! Fy, backa." - Lite defensivt koch snabbare
Så när du pratar med din häst, räcker det egentligen med att du använder dessa olika röstlägen. För hästen har lärt sig vad som är bra eller dåligt i tonläget.

NOOO

Min stadiga besökar stapel som har legat på nästan 30 i 4 dagar har gått ner till nästan hälften. Så går det när man inte uppdaterar Sandra!
Har också fått lite nya tankar angående bloggande, för när man läser en blogg - vilken sorts blogg den nu än är. Så läser man inte bloggen för att få reda på sådana här ointressant grejer som vilken tid jag gick upp i morse, hur mycket min häst bajsat i boxen eller vilken runda jag red. För detta är ganska orelevant när man vill skapa en större blogg, för visst att kanske dom som känner en lite bryr sig om vad man har pysslat med under dagen.
Men vad man gjort under dagen är inget väsentligt. För huvudsaken när man gör en inlägg, är att inlägget ska ha en mening elelr ett budskap. Det ska lämna den som läser ett antingen Aha-moment eller någon slags känsla. För då lär den personen kolla din blogg igen.
Så därav det så tänker jag lägga mer energi på filosof delen än på loggdelen, såvida det inte handlar om mina träningssätt från marken.
Och vill bara informera om att idag red jag och min kära kompanjon Fia möösa runnan.
Älska dig själv, peace oooout yao!

Igår

Var inte riktigt på humör att blogga igår, är inte det idag heller egentligen. Men men, here it comes :)
Jag och Fia red MÖSA RUNNA barbacka, helt underbart är det att känna värmen från sin söta ponny och varenda steg han tar. Måste även säga att jag har världens bästa sällskap med mig när jag rider ;)
Idag ska jag nog bara ut och mysa lite, för har ju gjort någonting varje dag sen i tisdags. Men får se, ska nog smörja grejerna och så med :)

MARK MARK

Somsagt, lite markträning!
Till en början var han ganska ofokuserad. Men var inte allt för farligt, gick att få upp uppmarksamheten ganska lätt på honom. Körde idag lite mer i grimma och grimskaft, alltså inte helt fritt som jag annars brukar göra. Då låter jag ju ofta honom springa iväg(typ bocka osv) lite när han vill, men inte idag! Mest för att spara tid faktiskt, kan ju göra lika mycket med som utan.
Gjorde givetvis stergringarn, och gick verkligen jättebra! Stelheten i högerbog och sida släpper efter ett tag faktiskt. Och i slutet var han ganska högt upp. Enda problemet med stegran är att göra spansk skritt direkt efteråt, nu när han lärt sig att stegra vill han göra det heeeela tiden, han tycker väl att han är jätteduktig och det är han ju! ;) Spansk skritt och stegra är ju lite liknande tecken, och han tar all chans han kan få i princip.
Sen fick jag ett litet tips av Joanna Sandell, eller jag frågade henne rättare sagt. Hur hon började rida bridless på sina hästar, och hon började i grimma på nån och helt fritt direkt. Helt fritt direkt har ju inte funkat för min del eftersom han totalt ignorerar vikthjälperna. Så körde lite med grimma idag, och han var grym. Han sökte sig till och med neråt på volterna, och blev både trav och galopp. Gjorde även mycket halter för att han skulle lyssna mer. Och i slutet behövde jag bara lägga lite extra tyngd och han stannade.
Gjorde spansk skritt uppsuttet, och tror verkligen att stegran har hjälpt honom att använda rumpan lite mer. För man känner så mycket att han sätter under sig och frambenen är väldigt höga nu i den spanska skritten.
Långt logginlägg, men men. Vill ni läsa så får ni ;D
HAHHAH bild från i somras, han ser ut som ett litet mumintroll eller nått xD HAHAH åh.. Asgarv

UttEeeÄ

Blev somsagt MÖSA RUNNA idag men Fia, Harpo var ganska så seg i början. Kan bero på att vi fick jaga dom i hagen innan, Killen är ju inte så jättelätt fångad. Och Harpo hänger ju på Killen som är ledarhästen, så tillslut var vi i slutet av hagen.. Suck. Så vi kom som vanligt inte iväg förrens det var mörkt ute...
IMON markträning!

Dagen

Kommer att bestå av en uteritt med Fia, blir MÖSA RUNNA*grov småländska*.
Kan tänka mig att lägg upp lite bilder, inte för att ni har bett om det. Men är väl likabra att vara lite trevlig nu eftersom jag iaf har fått dubbelt så många besökare... Alltså typ 14 WOHO. Ne... Men det är väl positivt.
Här bajsar Harpo
Här attackerar han någon
Och här... Ja.
Lider alltså just nu av grav humorlöshet xD

Få mer besökare!

Är inte min grej att reklamera om saker, men detta är så grymt smidigt och garanterar besökare. När du registrerar din blogg, helt gratis. På denna sidan, får du 40 beökare. Och för att få fler poäng för att få besökare så surfar du runt på bloggar, då får du en poäng. Tror att 3 poäng ger 1 besökare. Iaf, i början får du iaf 40 besökare på dirr ;)
Här är sidan jag pratar om!

Roffe

Ang Roffe som nu vann något slags pris. Nu är det iofs så att mejoriteten säger att han är värd den, sen finns det ju dock dom man går runt och irriterar sig på som skriver att det inte är nån sport, citerar "Förstår inte att någon Rolf-Göran Bengtsson hästsnubbe kan vinna över en så duktig skidåkare" Och folk lägger även in kommentarer som "att sitta på en häst kan vem som helst"
Well, I will tell you. 365 dagar, varje dag oftast mer än 5 timmar. Säger det er något? Och om det skulle vara så lätt, skulle det vara fler som var i eliten med tanke på att det är Sveriges näst största sport. Och om jag även säger att Rolf-Göran Bengtsson ligger ETTA i världsrankningen nu, vad säger ni människor då? Är han fortfarande inte värd det? Det är stort för Sverige, jävligt stort faktiskt. Glädjs åt honom och med honom istället, för det är ingen människa i hela världen förutom han som ligger etta i världsrankingen i världens näst största sport.
Trots min inriktning på blogg, så måste jag säga detta. För även om jag inte tycker att sådana stora hinder i följd är hållbart eller naturligt. Så ligger det en jäkla mycket tid och arbete bakom det, som vissa inte förstår.
Roffe och Casall

Snobbiga hästmänniskor

Varför varför VARFÖR köper man en sådan här filt för otroliga 1 149 kronor, när man kan köpa en filt som fyller samma funktion för dryga 50 lappen som jag gjorde?
Det är ju helt patetiskt att ett märke ska ha sådan stor betydelse, nej. Det är helt sjukt faktiskt. Man slänger inte ut så mycket pengar. Och denna filten var bara ett exempel, finns en rad olika saker såsom schabrak och täcken som fyller exakt samma funktion och är lika snygga fast kostar dubbelt så mer. VARFÖR snobbiga hästmänniskor, VARFÖR?

Uteritt :)

Blev en mysig uteritt med Fia idag! I mörkret, som vanligt ;P
SJUKT vad jag längtar tills Killen är igång! :D
Är underbart att ha fint sällskap också, humorn blir så sjuk ibland kan man minst sagt säga... Love it

Killen

Icia

Harpo

Veckans MÅSTE

Måste verkligen träna lite markarbete/trickträning eller någon form av frihetsdressyr denna veckan. Minst två gånger! Blev ju ganska lite känns det som, jag skyller inte på för bra uteritts sällskap HOST Fia ;)

Under-bart

Här har Naturligtvisabella skrivit och träningen vi hade förra veckan. KLICKA KLICKA HÄR! :D
http://www.bloggriket.se/

Header!

Fick ryck och ändrade headern, tryck F5 om ni inte ser :)
Är ganska nöjd faktiskt, är underbara Sofia Lövgren som tagit kortet! ;D
Så säg hejdå till den gamla!

Bilder!

Tog förresten kort med Sofia idag, eller hon tog kort och Harpo agerade modell ;) Så blev en helkroppsbild, så var bara tvungen att ta en från sommaren och jämföra.
Bra jobbat om honom va?;)

Tre dagar

Har alltså inte uppdaterat på tre dagar!
Men man kan säga att dessa tre dagar har varit relativt likasinnade.
Skrittat alla dagar, ibland i mörker, ibland i blåst och regn. Herregud, låter ju jättetråkigt.
Nej men idag travade vi några steg på gräs. Är ju grymt hårt nu när gruset är helt fruset...
Red med Fia i fredags, Tesan igår och Fia idag.
Imon blir det en liten vila, dels för att jag går till halv fem i skolan, sen så behöver han ju någon vila trots att han inte går så hårt :)
Men var på lantmännen i fredags och skulle köpa betfor, blev lite andra grejer med ;) Höhö, kan biffen behöva!

Idé?

Har en liten idé om att skriva en lite mindre text om hästar som är svårfångade i hagen, men vill veta om det är några som vill läsa om detta först och främst? Eller om du kanske har några andra roliga idéer? ;D

Dagens klipp!


Update !

Glömde nämna att igår så var jag hos lilla Kristin och träffade Saga. Vi gjorde lite ledövningar med de minst sagt bortskämda och plöjiga fjordstoet ;P Började även lite med spansk skritt, så nu agerar man tränare också verkar det som. Så kg, nästa gång jag kommer ska spanska skritten sitta, annars blir jag besviken! Djupt besviken.

Idag mitt i mörket syntes två mörka gestaler under stjärnhimlen. Eller ja, en svart och en gul. Det var riddjur 1 och 2 även kallad riddjur gul och svart som kom gående längst vägarna i hylletöfta. På deras rygg bar dom de två vise männen som letar efter stjärnbilder och efter livets mening. Dom kom dock inte långt eftersom de två riddjuren blev rädda för sjömonsterna i de översvämmade, bubbliga bäckarna. Varav de vise var tvungna att leda riddjuren över havet och... ja, där tar det slut. Tror att ni har någon aning om vad som hände i kväll xD

DAMDAM

Tvingade med en filur vid namn Kristin ut till stallet, eller hon ville det så mycket. Man vill ju inte säga nej liksom.
Så hon fick hålla i mitt svindyra fina märkeskamera och, finns ju ingen som kan fota som jag direkt men gick väl Ok.
Haha, ne men om man inte är från stockholm då så kan man säga att varsågod fölket här kommer det en bildbomb ;D
Jättebra början, eftersom han sätter sig på baken och tar upp fötterna samtidigt. Han är ju stelare i högerbogen, så den kommer lätt efter.
Typ som här... HAHA xD
Sätter under sig fint<3
JAG ÄR EN SVAAAN 8D
Lägg märke till fåglarna
Vet, men grimskaftet är inte så jättespänt. Är mest för att det är lätt att han backar istället för stegrar. Och då måste man ju korta det lite.
Och sist men inte minst...
DAMDAMDAM DADADAM DADADAM, alltså Star Wars theme.


Hur man definierar ett problem?

Hur gör man det? Vilka hästar anses som problem hästar, för dom flesta hästar har ett eller annat problem som behöver redas ut. Bara att vi bortser ifrån det. Jag har gjort det, för jag förstod det inte utan jag trodde det var olater.
Och detta problemet är just det man ser Harpo göra i filmen som jag gjorde när vi flyttade.
I en pressad eller annan situation, drar han eller flyr från problemet.
Min ponny är stark, han har allstå i princip alltid lyckats med detta och detta har forsatt utan att någon sett det som ett verkligt problem. Utan mer som en liten "gullig" egenhet.
Då får vi tänka efter, hur fick han detta från början. Förmodligen blev han skrämd och flydde, vad flydde han ifrån?
00.20 drar han

När man bearbetar detta, och som Naturligvisabella hjälpte mig med idag. Utsatte vi honom för press men tillät honom inte att springa iväg. Utan när han sedan stod inramad på sin lilla "safety place" så släppte vi pressen, och det sjuka som hände var det att... Han såg ut att tänka på nånting, låter helskumt. Men han såg verkligen ut att bearbeta nånting. Han var väldigt avlappnade stog still med huvudet långt ner, frustade och tuggade lite grann.
Efter några gångers dragande och plöjande gjorde han det en sista gång, han drog och sen stannade han. Han hindrade sig själv, som om han kom på "Ajuste fan, jag gör ju inte det, jag behöver det inte".

Jag har aldrig ansett att Harpo har några sådana problem eller trauman som man kallar det. Men sanningen är nog att dom flesta hästar har det, bara att vi inte lägger märke till det eller bortser från dom eftersom vi inte vet hur vi ska gå till väga och tänker att hästen klarar sig likabra utan. Jag känner och vet om många människor som har problem med sina hästar, men som inte ens överväger kommunikationsträning eller någon form av markträning. Utan endast rider och tror att allting ska ordna sig, men sanningen är den att markträning kan hjälpa så grymt mycket både psykiskt och fysisk i ridningen.
Ex fysiskt, är förvisso trickträning. Men har hjälpt till stelheten i ryggen endel eftersom jag började med detta på honom ganska tidigt.



Genom att skapa en bra kontakt på marken, får du hästen att vilja göra det för dig istället för att tvinga fram det med spö och sporrar. Hästen känner första beröringen du gör med din sporre i sidan när du vill att den ska göra en skänkelvikning. Hästen tänker mer; whats in it for me?
Harpos whats in it for me är absolut godis, men det gör ju att han tycker det är kul och han får en belöning han tycker om. Man får dock inte låta hästen naffsa eller bitas efter godis.
Jag uppmanar alla hästägare att ta iaf en lektion med en BRA NH/frihetsdressyrtränare, vara öppensinnade för detta är ingenting ni är vana vid. Alltså, var inte trångsynta, för i början är det jobbigt. Men i slutet kommer ni märke en stor förändring, det har jag gjort de två gånger jag har tränat för Naturligtvisabella. Idag var en riktigt Aha-upplevelse, mycket starkare än förra gången.

Vi vill ju bara kunna be hästen om en sak, och att hästen ska göra det utan att klaga. Men vad har hästen för anledning till att gör det, om inte du gör nånting för den?
I början av denna video, hästarnas enda val är hoppa eller stryk. Tror du att dom tycker det är kul att hoppa på detta villkoret?
Frågan kanske inte är hur du ska kunna få över din häst över hindret, utan hur ska du kunna få din häst att vilja hoppa över hindret?

GLAAAD

Hade ingen tid att skriva igår, men skrittade ut med min underbara Sofia. Är så grymt underbart att det finns människor som förstår en :)

Idag... Så tränade vi lite... Med Naturligtvisabella! :D
Tränade för henne i somras och fick kanonbra tips, allra helst med spanska skritten och volter.
Och nu var hon runt sävsjö området idag, blev på kort varsel. Men gud vad glad jag är att jag la ut dom pengarna och tiden. Ska skriva ett inlägg i mer detaljer, men i helhet så var det mycket inramning. Och han stack(försökte) ganska många gånger, och detta har jag alltid sett som ett olater. Men fick verkligen en annan syn på det idag! Det klarnar upp på nått vis. Och stegran, ja... Tänker inte avslöja för mycket ;) Kan säga att det var god marginal till marken och att jag har en häst som har lärt sig att sätta sig på bakbenen och inte tänka så mycket frammåt/plöja.
TACK underbara lilla snöängeln Fia som mockade när det blev kort om tid! <3
U-N-D-E-R-B-A-R-T!

Dealen?

Okej, här är dealen;
Du ska ha en metallbit i munnen och springa tills jag säger att du ska stanna. I tempot som jag väljer, när jag väljer. Jag bryr mig inte om det gör ont, jag bryr mig inte om du inte tycker om det. Du ska göra som jag säger, för lets face it, du ser mycket snyggare ut med mulen tryckt mot bogen än uppe bland träden där du vill vara.


Det låter väl fair, aight?

Jag förstår inte, varför dom flesta väljer att göra såhär:
När man kan göra såhär:
Tanken slår mig ganska ofta, att många i dagens läge där framgång är alldeles för viktigt. Glömmer varför vi började att umgås med dessa djur? När man första gången satt på hästen var det en skräckblandad förtjusning, och man(iaf jag) hyste en enorm respekt för detta stora och från början vilda djur. När man sedan fortsätter i många år, glömmer man detta. Man glömmer att det är ett djur, med egen vilja och väljer det man vill göra själv utan någon tanke på hästen.
Många som fortsätter väljer att börja tävla, och jag skriver inte detta för att provucera någon. Utan det finns säkert ett stort antal hästar som gillar detta. Men när det gäller tävlingar, så finns det också väldigt många människor som gör det endast för framgång. Som den dag de fyller 18 säljer sin häst eftersom de inte kan tävla längre, man utnyttjar alltså hästen. Som ett slags redskap mot framgång. Jag anser inte att det är människans fel, utan ibland måste man bara stanna till och tänka efter.
Varför började jag rida?
Alla har någon gång drömt om att galoppera på stranden eller ängen, utan sadel eller träns. Iklädd en vit klänning med vinden blåsandes i håret.
Ge aldrig upp den drömmen!


Jag vet att vägen dit är lång, och det kommer att krävas mycket tid och förtroende.
Men en dag, kommer det vara vi
.

Sparar pannluggen!

Juste! Håller på att försöka spara ut pannluggen och inte slita på svansen, så borstar inte igenom den eller svansen för då slits det inte lika mycket. Men sprutar lite pälsglans i dom för att det inte ska vara jättesvårt att reda ut dom, vilket jag gör typ en gång i månaden. Undviker att tvätta svansen nu med trots att den är ganska lerig i topparna av leran som är längst upp vid öppningen i hagen. Sliter ju endel :) IAF Projekt spara pannlugg och svans ;D
Pannluggen har iaf växt endel enligt mitt tycke.
I somras
Nu :)

Skrittning!

Blev en blåsig skrittur med sällskap idag! Alltså min kära lilla Sofia som ska bli medryttare på Killen ;D So damn fun!
Denna veckan ska han även vaccineras, vilket betyder vila två dagar och inget ansträngande arbete på en vecka. Lite tråkigt sådär, men vi klarar oss nog ändå ;) Han kommer dock rulla fram sen när jag börjar rida igen, med tanke på balen i hagen. Höhö ;P
Får försöka underhålla bloggen med lite andra roligheter istället, och eftersom ingen kommer med förslag så får jag väl improvisera lite ;P
Hittade en bild på hans gamla man med.. alltså nja. Och här var den ändå fin, när jag klippte den såg den ut som en tussboll svinto bara för den var så ryckt.
Pöthest

Igår!

Skrittade ut en snabbis igår, hann inte mer eftersom mamma skulle ha bilen... Men han var positiv som vanligt, och inget ovanligt hände ;D Tog lite kort också.
Idag ska en kompis följa med som ska börja bli medryttare på Killen, så kul! :D Hon skulle även kanske ta lite kort, hoppas bara denna förbaskade vind kan ge sig av någon gång.

Såhär fin var boxen i förrgår! Tror att det beror på höbalen i hagen lite, antingen orkar han inte röra på sig haha eller så är det troligtvis att han inte är lika hungrig och därför inte cirkulerar runt i boxen på morgonen när man ska ta ut dom :) SMIDIGT
Här ser man pannbandet med, fint V-format :)
Sötponny!
Har en liten fråga, är det någon som vill läsa om någonting speciellt? För skriver i princip bara logginlägg nu ju. Typ träningssätt eller någon annan fråga av något slag, kanske om trickträningen? Eller hur man får hästen motiverad? Bara kom med förslag! :)

Halluu

Satte upp ett lågt litet hinder som tanken var att han skulle hoppa lite löst. Eller ja, tänkte egentligen bara börja med att han ska förstå vad jag vill och sedan göra det frivilligt. Det började jättebra, han var fokuserad och inte överpigg. Men efter ett tag så tappar jag fokusen eftersom jag inte var helt säker på hur jag skulle få honom och gå på ytterspår istället för att tränga in mig där. Så då tappar han fokus helt, och sen att de andra hästarna gnäggar i hagen gör ju inte saken bättre. Fick världens energi helt huxflux. Fick lite koncentration emellanåt, och försöker få så mycket uppmärksamhet jag bara kan. Han gjorde ett par fina stegringar emellanåt i alla fall! Men så är det ju, måste kunna gå dåligt för att kunna gå bra. Och det är väl i de dåliga tillfällena man lär sig mest, typ som att jag borde matchat hans energi lite bättre idag även fast den varierade så mycket.

SOMMAR!<3

Angående hindret så gick han först över det helt frivilligt när jag stod på andra sidan paddocken. Massvis beröm! Och sedan travade han jämte och hoppade 3 gånger, han valde att gå bredvid 2 gånger. Men det var baraför jag inte gav honom tillräckligt mycket beröm efter andra hoppet. Aja, duktig ponny förvirrad människa!


Dagens

Har lite allmän uppdatering också, dom har nu fått fri tillgång till hö så nu står det alltså en höbal i hagen som Harpo vräker sig i ;D Glad häst iaf! Har fixat ihop tränset, så kommer bild på det längre ner, trodde ju att det var för litet först. Men visade sig att det var det icke! Ni får även en bild på den nya frisyren ;D

Idag så red jag i paddocken, gjorde mkt lösgörande, alltså ställde/serpentiner/volter. Hade även två bommar placerade jämte varande med en meters mellanrum vid X där jag gjorde Halter och övergångar. Avslutade med lite spansk skritt och sedan lite löst, han hade ju inte lika mkt energi, men gick bra ändå. Han försöker iaf ;D
Yes, väldigt mjuk häst idag alltså...
Snyggaste tränset någonsin
Manen innan
Manen nu!
Ursäkta den skitkassa kvalitén ;D

RSS 2.0