Frihetsdressyr

Igår blev det frihetsdressyr, har börjat mycket med det nu när han blir så grymt glad av det. Så fort jag släppte honom i paddocken brallar han iväg. Delade upp paddocken på hälften för att få lite mindre yta och mer voltarbeten att röra oss på. Han blir lätt lite kaxig nu, när han gör lite mer dominanta grejer som t.ex. spansk skritt, vilket kan resultera till att han är respektlös och bara kör på trots att man bett honom sluta. Då måste man verkligen säga till honom, för vill inte att det ska eskalera, speciellt inte om jag ska försöka lära in stegra.
För det gjorde han ytterst lite igår, men inte på samma sätt som förra gången. Utan han var bara så energisk och skulle dra iväg så han reste sig lite när han stod helt stilla.
Gammal bild, ska ta nya!
Väldigt mycket energi hade han i början. Men till slut gick han grymt fint jämte i galopp! Han har svårare att bära sig i vänstervarvet än högervarvaet. Gud vad han krombuktade sig i högervarvet, samlade ihop sig till en liten boll i princip. Väldigt lyckat, ska skära av paddocken till hälften fler gånger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0