Vad går gränsen för misshandel på hästar?

Jag har tänkt lite, barn som är 11 år rider med sporrar på hästar som absolut inte behöver det. Ponnymammor som uppmanar sina 9åriga döttrar att "visa vem som bestämmer" hårt med spöet, folk som rycker hästen i munnen när dom vägrar alltså hugger i munnen och sågar. Vem har gett oss rätten att bestämma över dessa underbara, ärliga djur? Hur f*n kan det vara okej att slå en häst med ett spö ens?
Tänk egentligen, om någon skulle ha med ett spö när dom är ute och går med sin hund, och såfort hunden inte går exakt som den ska, får den ett spörapp.
Är inte det samma sak? Hur kan det då vara okej... Nu säger jag inte att det är fel att säga till hästen, men varför slå? Det finns så många andra sätt man kan göra det på, kroppsspråket är nummer ett. Nh handlar mycket om kroppsspråk, att man ska lära sig hästens kroppsspråk och på så sätt får man bättre kommunikation och förstår varandra bättre.
Studera hästar i hagen, hur gör dom med benen, huvudet, ja hela kroppen när dom kommunicerar. Både visar när dom är glada, och när dom säger "Kom inte närmre".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0