Galopp/hoppning och dressyr...

Usch, såg precis på världscupen i hoppning streamat på internet. Stängde precis av, har säkert sett endast 6 ryttare eller liknande. Varav en verkligen slog till sin häst innan hindret och "sågade" i munnen efter nedslag. Och en annan som verkligne hade för korta tyglar och martingal... Och ingen eftergift. Ibland undrar man verkligen om de ryttare som är i världseliten borde vara där? Eller om de endast kom dit pga pengar och förmåner istället för kärleken till hästar?
Samma sak med galopp, de sista 200 meterna så blir i princip hästarna slagna till att springa snabbare. Galopptränare själva brukar säga att dom uppmuntrar och taggar hästarna... wtf?!
http://www.youtube.com/watch?v=1HMoGjidugo
Börja kolla vid 1:40 HUR f*n kan det vara okej?! Det är väl som vilken slags djurmisshandel som helst. Bara att nu slår man hästen för människans framgång och ambintioner... SJUKT
Dressyr.. Ja, jag personligen tycker att dressyr borde vara fullständig harmoni mellan ryttare, alltså med så små hjälper som möjligt. Och tycker att det är löjligt att alla har samma bett, då olika hästar fungerar olika. Kandar är klart ett bett som man endast kan ha om man är riktigt duktig, men det är väl mkt metall för hästen att ha i munnen. SÅHÄR borde dressyr/ridning vara när det är i världsklass!
http://www.youtube.com/watch?v=oHQczRbBHxI&feature=related

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0