Igår och idag

Igår red jag barbacka, testade kimblewick bettet. Mest för att känna hur starkt det är när man sitter på så man inte tar i för mkt när man väl kör honom. Men till min förvånan var det inte så farligt, ganska lagom faktiskt :) Inverkade ingenting när man inte tog i det. Härligt
Idag.
Var en pigg ponny som tränade frihetsdressyr idag. Nu när pälsen är avrakad så blir dom ju pigga som raketer, eftersom det annars i princip är som att springa runt i dubbla vinterjackor. Speciellt iom att han satte vinterpälsen så tidigt, helst skulle jag vilja haft kvar den. Men iaf, tränade löst idag. Han var jättepepp och flera bocksprång utdelades;P, man får vara försiktig så man inte är för närma. Men tränade i relativt mycket trav med tanke på hans energi, berömmer även den positiva energin även fast det resulterar i mkt krombukter och bocksprång. Är precis så jag vill att han ska vara, glad, pigg, frammåt och positiv! Gjorde även spansk skritt, var väldiga sparkar frammåt han gjorde, snabbt och högt! Han kan om han vill! ;D
HAHA så söt

Köpt och klippt!;D

Som jag skrev för.. eh.. Kanske var förra inlägget xD Så har jag handlat.. endel. Så har tagit lite kort nu och tänkte visa er vilken shopoholic jag har gått och blivit sen jag skaffade häst ;)
Var ju på hööks igen idag(hade uppskrivning) för skulle köpa den där uuuubermysiga filten som jag tänkte ha och rida på, har ju den där bukgjorden som jag köpte på charlies som håller fast den. Meeen, blev lite mer än så...
Idag köpte jag:
Ridstrumpr, bakteriedödande shampo, benskydd(är mest för att kolla ifall han stöter emot med benen, har börjat höra onda aningar ibland att han slår i) och den supermysiga filten :D
Resten köpte jag ju i lördags... Och ni ser vad det är va? PRECIS det efterlängtade western tränset! :D Är helt kär, ångrar inte en minut att jag köpte det!
<3<3<3<3
Jul-outfit! ;)
Och idag föll pälsen av, han var hur duktig som helst! Han var en aning skeptisk i början, men sen stog han helt stilla... Duktiga ponny!<3
"Men hallå!? Ursäkta, ser jag ut som någon slags pudel eller?!"
"Skärp till dig! Den där pälsen tog 2 månader att odla ska jag tala om för dig!"
"KEj då, blev väl ganska snyggt..."

WOHO

Var i jönköping och lämnade tillbaka sadlarna igår, var för dyra och jag suktar fortfarande efter Chezz Iberico ;)
Iaf så köpte jag ett kimblewick bett som jag ska ha nu när jag börjar köra honom, eftersom han blir extremt frammåt och stark bara när jag tömkör honom. Mitt mål är ju självklart att ha ett så milt bett som möjligt, och ett kimblewick/jaktkandar är en av de mildraste starkaste bettet som är stångbett och inte hissbett. Det är även rakt utan tungfrihet, eftersom jag är ganska säker på att det med tungfrihet slår i gommen. Billigt var det inte iaf, 350 spänn ;) Men fick ett presentkort av en kompis på 300 spänn när jag fyllde år i torsdags så känns ändå okej ;)
Kimblewick, lånad bild!
Köpte även en bukgjord där och en kindkedjetunnel. Kan förklara hur en kindkejda fungerar om någon känner sig oviss, för är inte alla som vet att en kindkedja gör bettet mildrare.
Köpte ganska många mer grejer sen med, tänkte ta kort på det. Josse lånade Harpo igår så var inte ute i stallet. Är ganska bra eftersom jag har körkortet imon.. GAAAH är sjukt nervös...
Ska ut idag och bara mocka, dom fick gå in ganska tidigt idag pga detta skitvädret.
Imon ryker pälsen! ;)

Två dagar

Har provat ut sadlarna, ridit i två utav dom. Men den bruna Wellingtonen satt inte alls bra, så bara onödigt att provrida den. Red i onsdags i den svarta Wellingtonen, den med extrmt långa kåpor. Den var lite för trång för honom, fast dock inte vid manken för isf hade jag inte provridit i den. Men bossarna där bak gjorde så trycket blev födelat ojämnt. Jag tyckte den var super! Jag lätt att nå runt honom och inverka, enda var väl att sitsen var ganska hård.
Bild på svarta wellingtonen:
Så grymt fin är han min ponny!<3
Igår så hade det regnat hela dagen, plus att jag hade stadskörningen i jkpg. Så blev som vanligt - sent. Skulle rida i countyn en gång till, men eftersom det regnade så vill man ju inte försämra kvalitén lr nått :P Så red barbacka för ett schabrak och sen en såndär täckesgjord för att hålla fast schabraket. Och guud vad fiont han gick, är så coolt hur lätt det är att inverka på hästen när man rider utan sadel - LOVE IT!
Onsdags!

Iaf är det bestämmelser om att imon ska han klippas, och längtar verkligen för vill bli av med pälsen så fort som möjligt så dom inte sprider sig!

Btw

Regnskållerna har  spridit sig, så har besämt mig att bästa är att klippa honom innan dom sprider sig ännu mer... Blir såhär ungf fast lite längre upp på sidan eftersom det är där dom befinner sig.

Löst!

Tränade löst i paddocken idag, skrittade även av honom brideless(utan träns och sadel). Han var inte så jätte ambitös idag, men jag var inte så fokuserad heller. Tänker mycket på regnskållerna, skolan och körkortet. Blir fullt in huvudet då, gör att det är ganska svårt att leva i nuet xD
Igår
Iaf, satte upp ett litet litet hinder som jag i slutet tränade på att han skulle hoppa löst över. Inga problem(Y) han sprang t.o.m framför mig och hoppade. Tränade frihetsdressyr också, han tycker det är mycket lättare att trava löst i högervarvet på volt än i höger. Trots att jag tränat mer i vänstervarvet. Eller i princip endast i vänstervarvet. Han har ju troligtvis mer muskler på högersidan. Övade mycket buga också, är i princip dock omöjligt att få honom att gå ner helt. Är som att han fryser och bara "nope, glöm det bruden ;o!".
Gjorde spansk skritt, eller han gjorde det. Var inte direkt så att jag bad honom. Men han är ganska överambitös när det gäller spansk skritt. Han tycker typ att han är världens duktigaste och smartaste ponny när han gör det xD Bad honom att gå medans jag gick baklänges, som en inkallning liksom. Då förstår inte han riktigt eftersom vi alltid tränar backa så fast med ett annat kroppsspråk. Så då tänker han "Äsch gör väl lite såhär så blir hon nog nöjd :D".
Och jag berömmer alltid spontanitet och ambitöshet om det är någonting positivt :)

OBS, tänk ALLTID på att hästen ska vara ordentligt uppvärmd när du tränar buga! Annars är det väldigt lätt att dom sträcker sig eller gör sig illa. Är även så att det är väldigt olika från häst till häst hur lång tid det tar innan hästen går ner helt, hästen måste verkligen lita på människann som håller i benet. Vilket är väldigt svårt för Harpo som är så van vid olika människor hela tiden. Men, om man stressar tar det längre tid.
Btw. INSPIRATION!

Uppdatering=aldrig?

Orsaken till att uppdateringen aldrig händer är föratt jag snart ska ta körkort. Så har liksom helt enkelt inte tid x) Kan ju uppdatera lite iaf.
I lördags var jag i jkpg på Charlis, skulle kolla på bomlös alt. akademisk sadel. Fanns inte någon, men passade ändå på att låna hem 3 svindyra dressyrsadlar. Mest för skojjs skull, Tesan har tjatat med och tycker att det är en bra idé ;P Hoppas jag inte fäster mig vid dom, som kostar typ 8 lax styck. Billigt? Var en County Connection mörkbrun och två Wellington Elite - den ena svart med långa kåpor och den andra mörkbrun med normala kåpor.
Countyn

Har ridit honom i paddocken 3 dagar i sträck nu, eftersom det varit väldigt mörkt ute tidigt.
I fredags satte jag upp korner i serpentiner och jobbade mest i skritt med att ställa, några travsteg.
Nöjd liten pälsboll, kolla även in skållerna som syns på sidorna.
Lördags så la jag fram 4 bommar som jag skrittade över, tog trav 2 gånger. Jobbade mkt med öppna/sluta och sidförande på rak linje.
Idag, Söndag. Provade mest sadeln. Placerade även ut två bommar som jag övade övergång från halt till skritt i, ryggade även. Men som sagt testade mest sadeln. Han sänkte sig grymt bra i traven idag! Han verkade trivas jättebra i den mjuka County sadeln. Jag håller mig som de flesta vet, fortfarande skeptisk till dessa bomsadlar.
Har inte mkt och säga, han har verkligen haft full energi och varit på topp denna veckan. Känner att det går frammåt med neråtsökningen och allting, så kan inte klaga :D

Ang regnskållerna. Smörje med jodopax första dagen, tvättade andra dagen med grönsåpa och vatten - försökte torka så gott jag kunde med handduk. Blev dock inte bra. Sprayade sedan på en slags sårtvätt som ska döda bakterier. Idag tog jag med mig det tunga ateleriet - Hårfönen. Måste ju verkligen få det torrt efter jag tvättat det rent. Fick stå i 1 och en halvtimme med hårfönen innan det blev ordentligt torrt... Gissa om Harpo var skeptisk och uttråkad? Bajsade 4 gånger och kissade en gång xD Tog både sårtvätt och jodopax idag.
Ser alltså ut såhär under skorpan, detta är det största "såret" de andra har bara en prick i sig.

Bebis!

Min bebis har fått regnskållor! :( Blä, kände några små, små skorpor förra veckan på samma sida där han hade blinningbetten i somras. Igår hade dom växt och blivit fler, så har frågat Tesan och kollat på buke. Och är till 98 % säker på att det är regnskållor, pga den fuktiga klimatet och han tjocka täta päls. Blir ju att när han svettas eller blir fuktig på huden, så lägger sig hans päls som ett lock över så inte fukten kan komma ut. Så skapas svampliknande bakterier så gör så det blir "skorpor" där pälsen lossnar.


Gaah, ska försöka behandla med jodopax och verkligen torka honom så torr som möjligt om han blir svettig, och även borsta mothårs på de ställen där det lätt samlas fukt. Nödlösningen är rakning, men vill helst undvika det. Men vem vill att det ska sprida sig så det till slut ser ut såhär?

Igår och idag

Igår var ju tanken att jag skulle endast mysa med tanke på dagen innan. Men han hade sådan sjuk energi så bestämde mig för att longera honom med kapson, gick skitbra! Körde även varvbyten och mkt stanna, gick även det bra. Hans varvbyten går verkligen frammåt! Travade kanske två varv på volten i båda varven, och är sån stor skillnad på hur mkt han sänker sig i traven om man jämför i skritten.

Idag åkte jag till granngården för att köpa snösulor som ska sättas på vid nästa skoning. Skönt att slippa snökockorna som kommer sen! :) Men fanns inte så dom beställde hem.
Blev dock överlycklig när jag såg att dom sålde den omtalade "Magic brush" där nere så köpte dom. Och sen köpte jag även hästgodis, linfröolja och en pump till linfröoljan. Linfröoljan var det dom som tipsade om, sa att han varit lite orolig i magen dom sista veckorna. Oljan ska tydligen "smörja" tarmen, men men. Vi får väl se, tiden får säga sitt. Hästarna ska tydligen även få blank hårrem av den *hoppas hoppas*.
Borstade jättelänge och mycket idag, han var kliniskt ren efteråt sen! Tror jag borstade i två timmar ungf.
Min första reaktion på Magic brushen var besvikelse, dom känns grymt plastiga och billiga för det priset. Men sen när jag började borsta, guds gåva! Skitbra :)
Tesan kom sen, och sa att hon tyckte att det blivit en jättestor skillnad på ryggen. Att det nästan ser ut som en "fjording rygg". Man blir ju glad :D Själv tänker man ju inte så mkt på det eftersom man är ute varje dag och ser den :)

Blä

Har knappt lust att skriva, gick så himla dåligt idag. Skulle rida ut en runda jag aldrg ridit förut men som tesan förklarade för mig. Kan fatta mig kort; Bro som går sönder, Harpo blir rädd för älgtorn, jag blir paranoid för jag ser skelett av en älg bara liggandes mitt i skogen(Första tanke: VARG!), Harpo får panik, vi kan inte rida tillbaka på bron eftersom den gick sönder(en planka), så måste försöka hitta i skogen där det var röjt, Harpo taktar igenom ett kalhygge som var alldeles blött och snubblar jättemycket så blir orolig för att han blir skadad men kan inte sitta av eftersom då skulle han dra. Slutar iaf med att vi är tungna att vända, så han ser älgtonen igen och får ännu mer panik. Får sitta av och leda äver den trasiga bron(ledde förvisso över honom den första gången med), sen ledde jag honom hela vägen hem. Han var jättesvettig men hade inga skador. Tesan har även kollat på honom och han sprang in ikväll från hagen och gjorde bakutspark och hade även rullat hela sig. Så känns skönt, men somsagt en dålig dag. Som vi alla har ibland.
Pigg som attan redan innan han  fick syn på älgtornet, som för den delan syns långt därborta på bilden om man kollar noggrant.
Trevlig bro!
Svettig ponny...
Blir en lugn dag imon sen, bara mysa med honom och ev kommunikation i paddocken.

Tömkörning och uteritt

Vill bara påpeka att jag har ny dator, och därför kommer bilder från akrivet att laddas upp mer ofta. Men det löser sig snart :)
I fredags tömkörde jag honom, först på en grusväg för att skritta fram. Och gud vilken framåtbjudning han har börjat få! Han var lite lam för någon vecka sedan, men nu var han precis tvärtom. Hade i paddocken gjort 4 bommar på en volt som han skrittade över och sen 4 korner i en fyrkant som vi vände och voltade runt. Han är väldigt snubblig måste jag säga x) Drog sedan bommarna från hörnet till där dom ska ligga, med hjälp av ett längre grimskaft, ville mest se hur han reagerade. Tog först vänstersidan, ingen reaktion alls när han drog, men när grimskaftet huxflux anföll hans ben blev han lite misstänksam. Men inget allvarligt, knäppte bara loss och gjorde om samma procedur igen. Tog sedan höger sida och faktiskt sen båda sidorna, tyckte att han var redo för det :) Han var iaf helt överenergisk och lycklig denna dag!
Red ut med Tesan i lördags, hur kul som helst! Fick lite nys om nya ridvägar(och klätterbackar!), och Harpo verkade gilla att ha sällskap med sig :) Skrittade, travade emellanåt när han tyckte att vi skulle göra det. Även i lördags väldigt glad och pigg, jättekul :D Var en fin solig förmiddag måste jag då säga, som Tesan skulle säga "Som balsam för själen".

Att aldrig ge upp

När jag började rida på ridskolan var jag runt 8 år, Harpo var den tredje hästen jag red. Jag kan inte säga att jag blev kär vid "första ögonkastet", men visst var det nånting speciellt med honom.
Jag red i ungf ett år sen blev jag hästrädd, rädd för att rida stora hästar och rädd för att ramla av. Harpo var den där "trygga ponnyn" som var ganska lat och som.. ja helt enkelt var säker.
Så red nästan bara honom konstant kan man säga, var runt 11-12 år när jag blev skötare på honom. Kommer ihåg att det var den lyckligaste dagen i mina ungdomars dagars liv(om man bortser från när jag köpte honom). Fick det som present i julklapp, iom att jag var under 16 var mamma tvungen att hjälpa till. Det var en liten lapp som det stod "Jag har bestämt mig, du får vara skötare på Harpo", tjöt av lycka...
Det skötarsystemet vi hade då var att vi hade en mindre stalltjänt i veckan(helgen), typ kvällsfodring(eller ja, om man hade otur fick man mocka alla boxar och spiltor). Sen fick man rida fritt 2 dagar i veckan, alltså själv. Om man inte var jag då, alltså under 16. Vill minnas att jag var mkt yngre än de andra tjejerna då, som var runt 16-17. Så jag fick hänga på dom "stora tjejerna".
Och här utvecklades det man kallar för band, jag var ute där minst 6 dagar i veckan varje vecka tills jag iaf fyllde 14-15. I den åldern mådde jag själv inte bra, alltså när jag var runt 13 kanske. Så han var mitt stöd, och min bästa vän. Fanns ingenting bättre än att åka ner till stallet efter en äcklig skoldag och bara gråta ut i hans man, han sa ingenting men han förstod.
Jag vet inte om jag riktigt kan säga det för jag är inte säker på att det är sant, för jag vet inte hur mitt liv då skulle varit utan honom. Men jag vet att jag då kände att om jag inte hade honom så hade jag inte funnits själv kan man säga.
Vet att jag sa det med jämna mellanrum "En dag blir det vi, bara du och jag". Sa det mest för att jag visste att det inte kunde bli så, min ensamstående mamma skulle aldrig ha råd med en sådan utgift. Men jag visste att på nått sätt så var det bara menat att det skulle vara så, jag kände bara det på mig. Är jättesvårt att förklara.
När jag var runt 15-16 slutade jag vara skötare, men red kvar på ridskolan. Varje gång jag kom ner dit var hans spilta mitt första hållplats. Borstade honom alltid efter min egna lektion. Lite varför jag just slutade då var för att jag dels hade jättemycket i skolan, hade träffat Mikael och hade chansen att påverka vem som skulle bli skötare efter mig. Vilket för min del var väldigt viktigt, han ska ha den bästa liksom.
Så gick det i ett par år. Har enda sen jag var 11 haft honom varje sommar förutom 1, jag har fått hjärnskakning, tävlat oändligt många CR innan jag fick min första rosett, badat, gått vilse, han har slitit sig och dratt fler gånger än vad jag kommer ihåg men jag har framförallt haft min bästa vän som jag delat många minnen med både glädjande och mer tårfyllda.

Då kom denna sommaren, hyrde honom i 9 veckor. Visste att dom skulle sälja honom efter kanske en månads av hyrning. Bröt ihop totalt kan man väl kanske säga... Visste att jag inte kunde göra nånting åt det, gav nästan upp ett tag. Sen kom det, bara sådär. Man kan kalla det en liten "lottovinst" nästan, hade pengar så jag kunde klara mig i ett år tills jag började jobba. Tog chansen givetvis, och nu sitter jag här, lycklig hästägare till en individ som betytt lika mkt för mig som Gud gör för kristna som jag aldrig hade klarat mig utan. Går inte ens beskriva hur mycket jag älskar honom, han sista år - detta året eller och tio år. Vill jag vara den människan för honom som gett honom lika mkt glädje och livslust som han har gett mig genom årets gång.
Man kan på många sätt kalla detta en solskenshistoria, "ponnyn som betydde allting för den lilla flickan men som en dag ska säljas, och precis i sista minut så ger ägaren ponnyn till flickan". Ungefär så lite billigt talat, men har verkligen kämpat enormt mycket för att "ägaren" ska ge mig min ponny kan man säga. Och vill bara säga till alla ute där som har lyckats läsa så här långt och som har en älsklingponny eller häst som betyder allt. Nej, det behöver inte bara var en "ponnyförälskelse" som många säger som inte förstår, och ingenting är omöjligt har jag fått klart för mig. För nu fortfarande efter snart FEM?! månader så förstår jag det fortfarande inte, han är min<3

Tisdag och Onsdag

Igår hade jag inte skjuts förrens ganska sent, var ute runt sju. Och eftersom han vilade i måndags och han måste komma igång nu så måste jag göra nånting, han mår bäst av det också. Han tycker inte om att bara gå i en hage hela tiden.
Så drog fram lokselen och satt upp fyra stycken korner, först i en fyrkant sen på rad. Styrde lite och försökte lära mig. Gjorde även ytterst lite på volt. Han var helt UNDERBART duktig, fylls av stolthet när jag tänker på det :) Så snart börjar jag nog lite smått med att dra nånting från vänstersidan.(Vänstersidan först bara för att hästar idag är väldigt vana vid att ALLTING sker från vänster, ledning, uppsittning, sadling etc.) Så blir nog lite lättare från vänster :)
Idag, onsdag var jag i stallet vid halv 4. Så mockade inte innan jag red, hinner inte det, blir mörkt jättefort nu! Skrittade mot byn och vände. Han var väldigt pigg idag, tittig men kastade inte sig åt sidan någon gång :) När man vände så tycker han iaf att det ska gå snabbt hem xD Så han var allt lite svettig bara för han stressade i slutet.
Var även ganska mörkt när vi kom hem, men har varit med om värre ;P
Men gör ingenting, jag är inte rädd för svett. Andra är ju väldigt pilliga med att dom inte får svettas en droppe. Men jag tänker såhär; Harpo har dels väldigt tjock päls och hud, det vore konstigt om han inte svettade när han anstränger sig, ungefär som om du skulle ta på dig två vinterjackor och gå i rask takt några kilometer. Sen så är det ju även såhär att om man tränar själv, tränar man ju för att bli svettig elelr hur? Och då har vi ändå ingen päls.
Solnedgång som knappt syns

Usch...

Fick en liten tankeställare idag, är en kompis häst som har gått bort. Då börjar man tänka på sin egna bästa vän, som man spenderat så himla många år med. Och som faktiskt nu är 22 år, ett år äldre än min kompis häst.
Sådana saker känns så overkliga, känns alltid som att döden är så långt bort även fast det är det enda man kan vara säker på ska hända. Denna hästen, Mira, var jag med och provred innan min kompis köpte henne. Så känns ganska konstigt och har faktiskt gråtit en skvätt, både för henne och mig.
Jag vill inte ens tänka på när detta kommer hända med min plutt...
Så därför ger jag alla mina tankar till min kompis idag, du är stark<3

Igår och idag

Är inte på jättehumör och skriva just nu eftersom man har lite grejer som måste göras. Men ska kortfattat skriva de senaste dagarnas logg :)
Igår som jag sa, red jag in på den där lilla skogs.. eh stig? Eller bara skog. Först måste ma rida över en äng och sen in i skogen, är ganska snårigt i början. Sen kom vi huxflux till en bäck, red över den efter MÅNGA om och men. Sen såg underlaget lite halvlurigt ut så ledde honom, visade sig att det inte var "möse" utan lerigt och blött bara. Kom till nån annan liten bäck som vi hoppade över. Och sen blev det bara mer sunkigt så vände. Och hoppade båda bäckarna igen, inte uppsuttet. Sista bäcken hoppade han som en bergsget x) Han var iaf väldigt glad trots lite större ansträngningar igår, var ju som en sci-fi film tills skogs bland farligt träsktroll som han skulle hoppa över. Typ. xD
"Jag är helt säker på att jag såg en enfotad elefant därborta!"
Finaste kvalité
Idag körde jag lite kravlös kommunikation. Var väl det som blev problemet, att det var kravlöst. Hade liksom inga mål what so ever, så blev inga större framsteg och han var lyssnade inte alltför mycket. Gjorde ganska mkt spansk skritt, ska försöka få den att gå snabbare men sammtidigt att han inte sänker benen. Klurigt. Aja, det måste någon gång gå dåligt för att det ska kunna gå bra :)

Skrittade!

Igår skrittade jag bara ut en sväng i höstmörkret, bara på vägen och vände :) Så ingenting speciellt hände... Eller jo han trodde att det spökade 2 gånger vid ett hus så han drog lite båda gångerna när vi red förbi det. Men är bara kul att han visar tt han fortfarande han unghästen i sig ;) Haha var samma sak när jag tog in honom, var nånting som kliade SÅÅÅÅ JÄÄÄTTEMYCKET på högra sidan, så han drog bak huvudet för att klia i varje steg när jag ledde honom. Så tänkte, klart han ska få klia! y Så stannade, och då bara drog han bort huvudet och drog.. HAHA skrattade som fasen, för han ställde sig längst ner(okej lite sur var jag väl), och stod där och bara kollade på mig med sina vackra ponnyögon typ såhär: 8D
Iaf, idag ska jag middagsfodra och sen ska jag skritta ut en runda igen. På den skogsvägen han hittade sist när jag bara släppte honom. Ska bli kul och se var vi kommer :)

Underbar dag!

Skrittade och promenerade med honom först(barbacka), då han fick välja väg. Och vi slutade upp mitt ute i skogen vid en bäck där det satt en örn och spejjade på oss från ett utav björkträden(En farlig tiger enligt Harpo, knorr knorr). Till slut fick vi vända hemmåt, där jag sedan i paddocken hade förberett för lite NH. Tänkte pröva lite tips från den där 20 minuters filmen jag såg på youtube. Och gick verkligen hur bra som helst! Var som han helt plötsligt fick upp intresset när jag gjorde så lite som möjligt. Han blev liksom lite känsligare på något vis. Gjorde även varvbyten och spansk skritt. Idag utan någon godisbit, och gick lika bra det! Är första gången jag verkligen tränar varvbyte, har försökt innan men har inte gått. Idag gick det jättebra! Spanska skritten gjorde han frivilligt i en inkallning till mitten, snacka om en huxflux ambitiös häst. Istället för belöning i form av godis, gav jag belöning i form av vila. Kallade in honom till mitten av volten och sen fick han bara stå i nån minut och kolla på vad han ville och få mycket beröm och klapp. Vilket jag tror i slutändan kommer resultera i att han söker sig mer för kontakt, han är ju inte världens gosigaste och mest närgångna häst.

Gjorde också en hemmagjord ”Carrot stick” i form av ett gammal trasigt spö och två skosnören. Funkade galant, känns bättre att ha nånting annat än ett riktigt spö när man tränar mark. Eftersom han är så van vid att han får piskrapp när han gör fel, så drar han sig undan ifrån spöet. Och är ju inte det man vill, att han ska vara rädd för det och se det som en bestraffning. Känns som han förstod skillnaden idag, för viftade hejvilt med ”carrot sticken” utan att han reagerade. En väldigt positiv dag, behövdes med tanke på i måndags.

Enda andledningen förutom den jag skrev ovan att jag gjorde en homemade Carrot stick, är för att denna bloggen egentligen är avsedd för projektarbetet. Och carrot stick är en utan NH-filosofens största.. ehm, filosof Parelli som ha "skapat" kan man väl säga. Så jag måste ju testa lite olika, både från Parelli och Hempflings filosofier.


Snabb update!

Har inte orkat uppdatera dom sista dagarna, och nu ska jag precis ut till stallet. Har planerat att skritta en runda barback och sen träna lite NH, ska träna på en film jag hittade på youtube som hette "Lek med personligheter och cirkler". Och lite buga tänkte jag med!
I Måndags red jag ut med repgrimma, eller jag skrittade ut. I endast skritt eftersom han vilade endel förra veckan, och ni vet ju vad man brukar säga "Så många dagar hästen har stått, ska den skrittas igång". Vilket betyder att jag inte kommer trava på honom mer detta året, haha skämt åsido.
Iaf, gick jättebra tills vi skulle vända och gå hem. Eftersom det var ganska mörkt, och huxflux var det en människa 300 meter framför oss som hade väst. VÄLDIGT läskigt tyckte Harpo, så han bestämde sig för att "Neh, nu drar jag". Så bara att sitta av och försöka göra det bästa av situationen. Var lugn och bestämd. Vet att han egentligen inte var livrädd för den också, utan han har en tendens att fjompa till sig lite för skojjs skull. När han blir rädd reagerar han på ett annat sätt. I vilket fall som helst ledde som honom hem, fick hålla hårt i repgrimman kan jag ju säga ;P

RSS 2.0