Hur det blev

Tisdag, vila. Ons och tors uteritt. Men funkar ju också! Väntar med spänning på gurkmejans effekt, ska ju ta ca två veckor innan man märker av nått, snaart.
 
Däremot så håller hans man på och lägga sig ner, har sagt att jag ska spara ut den va? Aja, i vilket fall ser det förjävligt ut, och jag tror jag kommer ångra en aaaaaning att jag har börjat spara den... Nu finns det ingen återvändå! Tänk om några år, då kommer den vara sådär vacker och böljande.... Typ.
Tänker lite som Super Guus, han är ju också fjording och rödblack!
Kanske dock inte kommer upp i samma nivå i dressyren dock, men det är helt lugnt för min del.
Syns ju att det är samma slags djur iaf ;)
För mig kommer han alltid vara den finaste

Älskar hastnet!

Kollar alltid massa onödigt på hastnet, dyra saker, billiga saker, fula saker... Allt!
Kollade precis dyra hästar, och om du är sugen på Sveriges bästa dressyrponny så är det dags att punga fram plånboken.
 
Puccini kan bli din för enbart 690 000! Sicket kap
 
Om du däremot känner att du vill ha nått hållbarare så kan du ju köpa Tacita, ett sto född 03. Det enda tråkiga är att du måste åka till Tyskland för att hämta henne.
För endast 3 000 000 kr kan hon bli din!

Älskling, vi skippar det där 3 våningshuset i Italien va?

Veckoschema

Måndag, Vila
Tisdag, Tömkörning eller mark
Onsdag, Uteritt - galoppfattningar och basiskt arbete.
Torsdag, Uteritt - Myspys!
Fredag, Vila
Lördag, Tömkörning eller mark beroende på tisdagen
Söndag, Paddock
Harpo Von Gulmule

träääääns

Hahah, åh sitter klockan tre på natten och kollar på träns då jag ledsamt nog ska sälja mitt gamla pga sadelbyte. Sitter och skrattar för mig själv lite natthumorligt pga alla dyra träns, vissa ser ut som överkörda tygtrasor och andra som normala träns med ett fint märke. Och jag kan inte sluta att förundras över priserna på alla fula träns? Tex Dyon, hänger inte med alls här...

Först har vi alltså working collection, det bredaste och massivaste jädra nackstycket du någonsin har skådat. Man skulle lätt kunna kväva småbarn med det, så massivt är det! (skämt åsido). 
Ska väl kosta runt 2lax nytt
 
Sen har vi givetvis*vackert harpaljud* Dyon - the difference

Det absolut fulaste tränset jag vet tror jag, och speciellt om man jämför med vad det kostar. 3 lax nytt, huah! Nej men seriöst, att gå från fläsknackrem till "nackfrihet" är ju väldigt suspekt. Dom har förmodligen nått i görningen, ett atomvapenkrig lr nått.
 
Kollade även på dyraste tränsten på hastnet, vilket är Döbert tränsen. Sure dom ser iaf någorlunda charmiga ut. Men sen är jag väl lite gammaldags och föredrar läder ist för lack.

Kostar 7 lax nytt, 4500 begagnat. Och då var ju inte det det snyggaste Döbert tränset, utan då tycker jag detta var mkt mer klämcheckt.
Fanns utan swarowski stenar men tkr det är snyggast med. Men visst ser det änndå lite billigt ut? Tänk bort alla vackra lappar. Typ träslöjdslektion i lågstadiet, första gången man fick lacka och råkade lacka ner hela kläderna. Nej, nu lackar jag ur känner jag.
 
Iaf så spanar jag ju in ett svart träns med silverbeslag. Hade gärna haft mässing men är irriterande att behöva byta ut alla bett och allt.. Men tåls att fundera på då han lätt hade passat i mässing. Vill ha ett halvrejält träns som ändå utstrålar lite ponny och gullighet, hade gärna velat köra på ett badass akademiskt som detta
men tror inte riktigt hans söta ponnyhuvud hade matchat med det... Synd, man skulle ju kunna byta ut nosgrimman eller ta bort den? Hm... detta ska funderas på. 899kr kostar det nytt.
 
Detta har jag spanat in i silverbeslag,
lite halvgulligt sådär, tror det var 799 lr 699 för det.
Och detta i mässing,
väldigt gulligt, hööksbudget på 459kr! Gillas starkt, tror han skulle bli urgullig i det. Men somsagt, mässing... Suck.
 
Beslutsångest blandat med natthumor, summan av kardemumman är att man har det i bullar. Inte tränsen då, utan kardemumman. Vore ju himla skumt om man red runt med bulldeg på träns, eller tvärtom. HAHAHAH träns i bulldeg x'D Isf bakar jag in Dyon tränsen i degen, så slipper jag dom sen menar jag.

HAHA kul, godnatt :)

GÖKMÄJA

Har precis köpt gurkmeja och nyponpulver till hästdjuret, är många som rekommenderar det för stela leder och muslker. Och gammelman ska få all hjälp på traven han kan få, så att säga. Börjar med gurkmejan först för att se om det ger nått resultat, får se hur lång tid det tar men majoriteten säger 1-2 veckor. Gurkmeja renar även kroppen på slaggprodukter, vilket kommer att göra att han enligt googler kommer lukta kattpiss snart, men kommer gå över såfårt slaggprodukterna lämnat kroppen i form avv kiss, svett osv. Spännande! 
 
Är inne på tredje dagen nu, och första gången han käkade det var han en aningens skeptisk då det luktar blommor och parfym haha. Stackars liten, haha.
Är inte vanlig gurkmeja från affären, eftersom den strålbehandlas så försvinner dom nyttiga delarna i gurkmeja. 
Iaf så känns det bättre att ge honom naturliga saker ist för typ glucosomin eller något annat kemiskt framställt :)
Eftersom det är ren gurkmeja är det lite mörkare än den i affären, han får en härlig gul mule efter måltiden iaf! Sötis
 

Kallt

Alltså det är underbart fint och glittrigt med all snö, men sjukt iriiterande kallt. Mina läppar svider som sånna där sår där bara huden fläkts bort men det blöder inte(typ classic högstadiegrej när man suddade med suddiggum på handen för att bevisa sin manlighet). Det plus att man hällt(SMÅLÄNSKA!) 1 liter salt och gnuggat i såret.. Ja, så mycket svider mina läppar.

Men nog talat om det, skrittade fram ute och red sen i paddocken. Han är ju bara halvt igång nu pga årstiden. Men så grymt energisk och ofokuserad, så idag var jag tvungen att släppa loss på hans energier lite. Tänkte mest bara skritta och köra lösgörande och trava lite. Men fick bli galoppfattningar ist, haha tippat. Han skuttade även över hindret som står framme i paddocken ett par gånger. Likt förbannat så var han lika pigg när jag skulle trava av honom... Suck, lilla havreflanet <3

Ska kanske ner till klubben och låta en tjej hoppa min lilla plutt lite, om hon nu vill så att säga. Har ju inte anläggningsavgift och känner inte för att betala en hundring för att han ska få hoppa lite höhö :)
Blir förmodligen en ny sadel snart, eller ny. Är samma märke men en nyare modell :)

Min heter Chezz Ibirico II och denna Chezz Calido, har ett dilemma... Tycker den är snyggare i svart, men mitt träns är brunt... WHYY?! Höhö, vad tycker ni?
 



Min första!

Min första pannlampa och min första skentur, undra om det finns något samband?;)
Nej men jag har alltid varit väl medveten om att Harpo aldrig skenat med mig, Grindevit har gjort det med mig 1 gång när han var ny och typ var livrädd för allt, men aldrig Harpo. Så fick så härligt vara första gången i måndags! 
När hästen skenar så springer den OKONTROLLERAT i 50-200 meter och stannar sedan och kollar vad det var för läskigt som kaaanske jagade dom. 
När hästen bara springer iväg och är stark räknas alltså inte som sken. Skenar=flyr=stannar(såvida det otäcka inte försöljer)
Iaf skrittade jag ut, och min fina nya pannlampa lös upp en skylt. Hemskt var det tyckte Harpo!
Och sen åker Harpos flickvän ifrån honom på lördag, det är ju mindre kul. Kommer kännas så tomt utan lilla Wildis...
 

RSS 2.0